Новини

Мистерията със закриването на обсерватории по цял свят

Напоследък нещо странно се случи

с обсерваториите по света. През последните две – три години започнаха да се затварят спешно. Причините остават обвити в мистерия.

Ето списък на тези обсерватории, които се оказаха затворени, освен скандала в щата Ню Мексико.

AXIS 232D, разположена в Сидни, Австралия, Южен астрофизичен изследователски телескоп в Чили, BRT Tenerife Telescope в Испания, Обсерваторията Мауна Кеа, Хавай. Говори се и за други обсерватгории по света, без да се дават подробности.

На 6 септември 2017 година ФБР изведнъж затвори

обсерваторията за изследване на слънцето в щата Ню Мексико. Служители на организацията пристигнаха на територията на обсерваторията от военни хеликоптери Black Hawk и евакуирали всички служители „по съображения за сигурност“.

Какви са тези опасения за сигурността?

ФБР отказва да докладва. Местната полиция заяви пред пресата, че нямат представа за какво става въпрос. Самите астрономи също не знаят.

„Имаше един хеликоптер „Блекхоук“, група хора около антената и работещи екипажи на кулите, но никой не ни каза нищо. Не знам защо ФБР се намесва толкова бързо и не ни казват подробности“, каза шерифът Оламоуни Бени Хаус за Аламогордо Дейли Нюз.

В допълнение към обсерваторията близката поща също беше затворена. Измина месец, но лабораторията все още е затворена, без да се посочват конкретни причини.

Експерти казват, че аварийната евакуация

може да е част от усилията на „правителството“ да скрие информация относно открития, свързани с извънземни, предстоящо слънчево изригване или нещо друго извънпланетарно.

Ситуацията е пикантна поради факта, че Розуел, известен в цяла Америка, се намира на 200 километра от затворената обсерватория, където се е разбила извънземна НЛО през 1947 г. останките от които заедно с пилота са били заловени от американската армия.

Американската армия твърди,

че обикновена сонда за времето е паднала близо до града, но наскоро властите промениха версията. Сега те казват, че това е таен балон за наблюдение, но мнозина все още не им вярват.

Други смятат, че този въпрос за сигурността може да включва противодействие на чуждата намеса, опитвайки се да използва антените на обсерваторията, за да шпионира близкия ракетен полигон „White Sands Missile Range“. Военна тренировъчна площадка от почти 3200 квадратни мили (8 300 кв. км) 

На това място на 9 юли 1945 г. тестът е създаден за изпробване на немски и американски ракети на далечни разстояния.

Трябва ли да се доверим на специалните служби

или наистина ли има някакви глобални промени, които се крият от нас? По-склонни сме да се придържаме към версията с проблеми със сигурността заради всички планетарни промени. А вие?

Око планеты