Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Мистериозни сфери в сибирската долина на смъртта ?

Красивата и загадъчна земя в Русия има всичко. От приказките за изгубени цивилизации, многобройни странни събития като Тунгуския метеорит, безброй наблюдения на НЛО, в Сибир има всичко.

Якутия, регион в Северна Русия е място, което местните жители избягват, тъй като според легендите всеки, който влезе в „Долината на смъртта“, никога повече не се връща.

Там, в загадъчния и мистериозен замръзнал пейзаж, хората твърдят, че са намерили странни метални сфери, чиято цел и произход са толкова противоречиви, колкото и необясними за науката.

Зоната е наричана от местните Uliuiu Cherkechek, или „Долината на смъртта“. Там могат да се открият голям брой загадъчни метални сфери, за които мнозина смятат, че имат извънземен произход.

Възможно ли е това да е една извънземна отбранителна мрежа? Или както други изследователи твърдят огромна площадка за кацане на извънземни кораби.

Може да звучи като научнофантастичен филм, но малко хора, които са се осмелили да отидат в неизвестните земи и са видели мистериозните сфери, твърдят, че те са изключително „стратегически позиционирани“.

Този факт е довел до разпространението на различни конспиративни теории, които предполагат, че загадъчните метални сфери са не само с извънземен произход, но са поставени там, за да защитят региона от опасностите на космоса и дори от „враждебна“ енергия.

Отвъд всякакви спекулации истината е, че тази загадъчна територия е била част от няколко катастрофални събития като експлозията на метеорита в Тунгуск през 1908г. И Витимския метеорит през 2002 година. Изглежда сякаш целият регион е магнит за унищожение.

Хората, живеещи в близост до това опасно място, вярват, че няма тайна: „Долината на смъртта“ крие безброй смъртни случаи и болести, които се стоварват върху всеки, осмелил се да се разходи в близост до някоя от сферите.

Металът, от който са направени сферите се смята за изключително устойчив и почти невъзможен за анализ.

Досега никой не е могъл да го дефинира, поради страх от доближаване до обектите. Няколкото направени опита не успяват да идентифицират състава и произхода на елементите.

Местните ловци казват, че с течение на времето тези метални сфери потъват в земята и изчезват от погледа.

Те оставят в земята странни петна, където растителността не може да расте. Това е и една от причините, поради които много племенни старейшини проклинат сферите и земите, в които те се намират.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.