Новини

Мистериозни случаи, при които деца помнят миналите си животи

Дали имаме душа? Дали тя наистина е безсмъртна?

Може би вече сме преживели десетки животи на този и други светове. Това е нещо, в което хората вярват от хиляди години. Идеята за прераждането и пътят на душата присъства в множество религии.

Идеята за вечния живот е основата на будистките учения. Нещо интересно, което е свързано с историите, които ще ви представим е процесът, чрез който бива избиран новият Далай Лама.

Това става след смъртта на предходния духовен водач, като всички нови кандидати са деца.

Детето, което може да разпознае вещите, принадлежащи на стария Далай Лама, бива избрано за негов последовател.

Прераждане в най-чистата му форма. Но будистите не са единствените, които вярват в безкрайния цикъл на живота, както можем да видим при множество култури по цял свят.

В последните 100 години различни психиатри изследват случаи на хора, които си спомнят техни минали животи.

Повечето от тях се оказват деца на възраст между 3 и 7. Но мнозинството от тези деца губят спомените си, когато вече са на възраст между 6 или 7 години.

Нека разгледаме няколко интересни случая

Анан Монсур и Сузане Ганъм

Анан Монсур се родила в Ливан през 30-те години на 20-ти век. На 20 години се оженила за полицай на име Фарук.

Тя родила две момиченца. По време на втората бременност Анан имала сърдечни проблеми, но решила да не се вслуша в лекарските съвети и забременяла трети път.

През 1962 година тя родила трето си дете, този път момченце. Изминала година, в която здравословното ѝ състояние се влошило.

През този период тя няколко пъти споделяла със съпруга си, че скоро ще се прероди. Претърпяла операция в щата Вирджиния, като няколко дни по-късно починала.

Малко преди смъртта си Анан се опитала да се обади на своята дъщеря Лейла, но така и нямала възможността да го стори.

10 дни след смъртта на Анан била родена Сузане Ганъм. На възраст от само 16 месеца Сузане вдигала телефона и постоянно повтаряла „Ало Лейла“.

По това време семейството ѝ не разбирало какво се случва. Но щом Сузане пораснала, тя разпознала 13 члена на семейството си от миналия си живот.

Двете семейства се запознали и Фарук приел Сузане като част от неговото собствено семейство. Те поддържали отношения до края на живота му.

Рашид Кадеге и Дейниъл Джурди

Един слънчев ден през 1968 година един механик на име Рашид Кадеге се качил в кола с приятеля си Ибрахим и отишли на разходка.

Те се отправили към Военния плаж в Бейрут, но за съжаление шофьорът изгубил управлението над автомобила, колата се разбила и двамата починали на място.

Година по-късно се родил Дейниъл Джурди. Първата дума, която казал била името Ибрахим.

На две години Дейниъл постоянно повтарял, че иска да се прибере вкъщи и че родителите му не били истинските му родители.

Твърдял, че баща му се казва Наим, което било името на бащата на Рашид.

Един ден, докато минавали до мястото, където се случил инцидента години по-рано, Дейнъл го разпознал и казал на майка си: „Тук загинах“.

Години по-късно семействата се запознали и Дейниъл разпознал сестрата на Рашид като негова собствена сестра, без никога преди да я бил виждал.

Освен това той също знаел, че любимата храна на Рашид са банани. Дейниъл все още има фобия от автомобили.

Ане Франк и Барбо Карлен

Може би една от най-тъжните истории, които сме чували от Втората Световна война, е тази за Ане Франк.

Невинното младо момиче се крило от нацистите на тавана в продължение на години, само за да бъде заловено и екзекутирано в концентрационен лагер.

Ане умира през 1945 година в концентрационния лагер в Берген-Белзен. Девет години по-късно се ражда малко момиче, кръстено Барбо.

Скоро след като проговорила, тя започнала да настоява, че нейните родители не са истинските ѝиродители и че тя не се намирала в истинския си дом.

Children Who Remember Their Past Lives anne frank

През този период тя имала непрекъснати кошмари, в които сънувала мъж, влизащ през вратата на таванското помещение, но родителите на Барбо пренебрегнали тези истории, смятайки ги за плод на фантазиите ѝ.

Докато растяла, Барбо разбрала, че Ане Франк е известна личност и че споделянето на спомените от нейния минал живот кара хората около нея да се чувстват неудобно.

Тя решила да си мълчи, докато не навършила 10 години. На екскурзия в Амстердам с родителите си, Барбо успяла да намери къщата на Ане Франк без никакви указания или помощ.

За удивление на родителите си, тя познавала къщата и ги завела директно в скривалището на Ане.  

През целия си живот Барбо Карлен се борила да преодолее фобиите от предишния си живот.

learning-mind