Тайни и загадки

Мистериозният разказ за Андрю Карлсин – пътешественик във времето

От време на време чуваме за хора, които твърдят, че са пътешественици във времето. Вероятността за това, че казват истината е много малка. Но има и случаи с висока степен на достоверност.

В крайна сметка всички ние сме пътешественици във времето и пътуваме само към бъдещето. Да не забравяме, че е възможно и движение към миналото.

Историята на Андрю Карлсин е фантастична приказка за пътуване във времето и познаване на номерата от лотарията.

В началото на 2003 г. 44-годишният Андрю, шокира всички, след като инвестира в 126 високорискови сделки и не губи нито един цент.

От тогавашната Комисията за борсова сигурност съобщават че, Карлсин започнал с инвестиция само с 800 долара и в рамките на две седмици достигнал над 350 000 000 долара.

Подобно необяснимо увеличение на активите му, привлякло вниманието на ФБР. Той бил поставен под съмнение за вътрешна търговия с информация.

Андрю бил извикан от ФБР и след четири часа кръстосан разпит събитията започнали да стават все по-шокиращи.

Човекът твърдял, че е пътешественик от 2256 година

Тази новост поставила агентите на ФБР под напрежение и десетки въпроси обсипали Андрю.

Очевидно в бъдещето, хората биха знаели за нестабилността на фондовия пазар и би било много лесно да се възползват.

По подобен начин, Карлсин знаел как всичко щяло да се срине. Така се опитал да придобие богатство, като пътува назад във времето.

Той предложил на ФБР да разкрие информация за местонахождението на Осама бин Ладен, както и тайната за лек против СПИН. Твърди се от конспиративни източници, че точно по-този начин терорист N1 от началото на века е бил открит и убит.

В замяна на това Карлсин поискал да бъде освободен и да се върне обратно в своето време.

Макар и да говорил за толкова много неща, той не разкрил никаква информация за своята машина на времето.

Също така, не казал нищо за местоположението й или за начина, по който работи. Страхувал се, че тя би могла да попадне в неподходящи ръце.

ФБР не повярвали на историята му и го сметнали за лунатик или патологичен лъжец.

Но и това е една от неизяснените загадки на разследването

Интересното е, че малко след като бил арестуван е освободен срещу гаранция от 1 милион долара. Те били платени от мистериозен мъж.

Андрю изчезнал преди 3 април, когато е трябвало да се яви на изслушване в съда. ФБР инициирали разследване, но не могли да проследят Карлсин, сякаш никога не е съществувал.

Карлсин всъщност, прилича на пътешественик във времето заради факта, че когато най-големите търговци на Уолстрийт претърпяха изключително големи икономически загуби, той придобива забележителни печалби.

Това постави акцент върху него като човекът, който знаел тайни, които никой не би могъл да научи.

На всичко отгоре, той направил прогноза за точната дата за инвазията в Ирак от средата на март 2003-та година, което всъщност се оказва истина.

И все пак скептиците продължват да не вярват на историята. От друга страна са хората, които са уверени в съществуването на Карлсин.

След всички тези противоречия е трудно да се каже, дали Андрю Карлсин някога е съществувал. И дали е говорил истината пред агентите на ФБР за това, че е пътешественик във времето?

Така или иначе мистериозният мъж е записан в архивите на ФБР като „студено досие“, което вероятно няма да бъде отворено скоро.

Източник: Scientific Mystery