Тайни и загадки

Мистериозните пътешественици във времето разказват

В края на миналия век за пътуването във времето на момчето Йонг Ли Ченг писал един от централните вестници в Хонконг «Вен Вен По».

През 1987 г. учени от Хонконг проучвали странно момче, което твърдяло, че е от далечното минало.

То било облечено в дрехи от миналите векове на древен Китай, владеело старокитайско наречие.

Китайски загадки

Освен това младежът знаел всички подробности от живота на известни хора в Китай, добре запознат бил и с древната история на Китай и Япония. Година по-късно момчето изчезва безследно.

Един от изследователите, преглеждайки древни китайски ръкописи, открил сведения за младеж Йонг Ли Ченг, изчезнал за десет години.

Завръщайки се в своето време, той разказвал за страшните големи железни летящи птици, огромните домове, дълга змия, която го возела с голяма скорост.

Заради фантастичните му истории го взели за луд. Скоро след завръщането си в древния свят момчето загинало.

Паранормално в ХХ век

В края на ХХ век във Воронеж младо момиче се опитало да плати в магазина със стари, отдавна излезли от обръщение банкноти.

През 2000 г. Джон Титр се появява под името „Time Travel Zero“ като нов участник във форума „Time Travel Institute“. Но през 2001 г. неочаквано изчезва.

Във форума писал, че е дошъл, за да се види с роднините си, след което ще се пренася обратно в 2036 г.

Представял се като американски войник от бъдещето, участвал в специален проект на военните за пътуване във времето.

Бил прехвърлен в миналото през 1975 г. за първия IBM-5100 микрокомпютър, който се оказал необходим в бъдещето за дешифриране на програмен код.

Постът му съдържал непознати термини и сведения. Едва през 2007г. те се превърнали в безспорно доказателство за неговата правота.

Украинска връзка

През 2006 г. в Киев на улицата се появил младеж в старомодни дрехи със стар модел фотоапарат на врата и търсел улица, която отдавна не съществувала.

Обърнал се за съдействие към местната полиция, легитимирал се като Сергей Пономаренко с комсомолския си билет от 1956 г.

От полицията решили да се обърнат към психиатър. На него младежът обяснил, че излизайки на разходка, видял в небето странен обект и го заснел, а след това внезапно се оказал на непознато място.

Проявили лентата и видели снимка на младежа с приятелката му, както и снимката на въпросното НЛО.

Младежът внимателно разгледал проявените снимки, след това тръгнал към стаята си в психиатрията и безследно изчезнал въпреки че от нея нямало как да излезе извън сградата.

Следователят от полицията през 2006 г. открил в полицейските архиви от 1978 г., че е обявен за издирване Сергей Пономаренко, който излязъл с фотоапарата си на разходка и изчезнал.

По материалите от старото дело полицаят издирил приятелката на младежа Валентина.

Тя му разказала как в миналото Сергей, в радиопредаване, разказвал за неща, които щели да се случат след около 40 години. Присаждане на изкуствено сърце, създаване на микровълнова печка и безжичен телефон с музикален сигнал.

Валентина получила от Пономаренко снимка

в пощенски плик и я показала на следователя от полицията. На нея той бил на средна възраст, заснет на брега на Днепър – на фона на високи здания разположени на другия бряг на реката.

Когато била получена снимката, обаче, там все още нямало такива високи здания. Тайнственият случай останал неразкрит.

Може да продължаваме да твърдим, че пътешествието във времето е невъзможно, но снимката на Пономаренко от бъдещето свидетелства за обратното.

Въпреки това никой не е принуждаван да вярва в подобна теория. Твърде вероятно е и да е факт, но науката не отговаря на този въпрос.

НП