Мистериозно момиченце бе намерено в стъклен ковчег

Строителен екип работещ под земята на университета в Сан Франциско бил шокиран, когато открили малък запечатан ковчег, който изглежда принадлежал на дете.

В ковчега открили малко момиче с дълга руса коса, облечена в бяла дантелена рокля. Разследващите кръстили детето „Миранда Ева“, но една жена на име Елиса Дейви била решена да открие истинското име на мъртвото момиче, за да може тя да почива в мир.

Името на момиченцето било Едит Хауърд Кук

Елиса Дейви, генеалог и откривател на проекта „Градината на невинността“, разследвала самоличността на мъртвото дете и направила преглед на хиляди погребални записи и гробни парцели в околността.

В крайна сметка строителите открили, че земята, на която са работили, някога е била гроб на семейство Кук. След анализирането на смъртните записи от онова време Дейви откри, че името на момиченцето е Едит Хауърд Кук.

Професор Еркенс, подпомагащ в разследването каза, че Едит е починала от маразъм или тежко недохранване. Професорът спомена, че е вероятно тя да е развила много тежко заболяване, но нейната имунна система била много отслабена и момиченцето не е могло да се пребори с болестта.

San Francisco Glass Coffin

Ковчегът на Едит бе сложен при другите членове от семейството

Ковчезите на семейство Кук били изровени от това място през 1930г. и преместени в Колма. Изглежда обаче, че ковчегът на Едит бил пренебрегнат и изоставен.

Благодарение на съвместните усилия на Дейви и професор Еркенс, ковчегът на Едит бил събран отново със семейството си.

Дейви и прфесорът успели също така, да намерят един от живите й роднини, осемдесет и две годишния Питър Кук. Той присъства на официалната погребална церемония на своя предшественик от 19-ти век.

Edith Howard Cook San Francisco Burial

Източник: Disclose

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.