Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Мистериозното изчезване на нацистки учени по време на екперимент с Хенге

В края на Втората световна война инженерите на СС, ръководени от Ханс Камлър, отговарят за извършването на таен проект.

Той е поверил на най-добрите си математици и лекари да работят в тайна лаборатория на неизвестно място някъде на планетата.

През октомври, 1946 г. списание „Харпър“ публикува невероятна статия. Тя описва безценна находка от високоразвити технологии, създадени от нацистката военна машина.

Например, ракетата V-2, която причинила толкова разрушения в Англия, била просто играчка, в сравнение с това, с което разполагали германските учени.

Технологичният напредък на мозъчния тръст в нацистка Германия бил невероятен. При входа на огромен военен комплекс в Полша, се извисява мистериозна структура. Известна е като “Хенге“.

Изследователи смятат, че „Хенге“ може да е била използвана като поддържаща структура на странно устройство, наречено „Камбаната“. На немски се нарича “Die Glocke“, Камбаната. Тя имала два противоположно въртящи се цилиндъра, направени от метал, който те наричали „Херум 525“.

Не знаем какъв е бил той, но смятаме, че е комбинация от различни метали, подобни на живак, но не точно.

Съобщено е, че е била лилава течност, която се въртяла в една посока и имала друг обръч, който се въртял в обратната, създавайки енергийна сила.

Размерите и формата на Камбаната били подобни на най-напредналите ускорители на частици по онова време, известни като циклотрони. Циклотронът ускорява елементарни частици със скоростта на светлината.

Някои изследователи смятат, че „Камбаната“ комбинира специалните свойства на „Херум 525” и голямата скорост на елементарните частици, за да се създаде машина, която контролира гравитацията.

Ако овладеете гравитацията, имате огромна сила. Но някои доклади показват, че, когато пуснали „Камбаната“, нацистите получили много повече.

Оказва се пагубна за живота. За 5 от 7-те топ учени на нацистите, работещи по изпитанията, били казали, че са изчезнали по време на тестовете. Това е станало в момент, когато технологията е сработила. Повече никой не проговаря за тях.

Растенията се превърнали в слуз, кръвта кристализирала. Ако „Камбаната“ има антигравитационни свойства, законите на физиката налагат тя да бъде в защитна структура, структура като “Хенге“.

Въпреки, че „Хенге“ е интригуваща улика, самата „Камбана“ никога не е намерена. Дали е била скрита, за да се запазят тайните й или е преминала във времето?

Едно е ясно, ако тайните й са оцелели, те са скрити в най-охраняваните складове на американските военни.

НП/2018

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.