Съзнание

Мистичната връзка на Тракия с най-древната земя и безсмъртните хора

Има много невероятни истории,

митове и легенди за мистични изгубени цивилизации и култури, населявали Земята преди десетки хиляди години, преди писаната история.

Сред тези пленяващи легенди е и тази за древната земя, наречена Хиперборея, съперникът на митичната Атлантида.

На това място, описвано от древните гърци, живели боговете, които се спуснали от небесата. Това било място на невероятен просперитет, технологии и история.

Според митовете хиперборейците били безсмъртни. Те установили теократична система на управление, като на върха били трима жреци на бог Аполон.

Земята отвъд полярния кръг

Според някои изследователи Хиперборея се намирала до Северния полярен кръг. Цивилизацията процъфтяла в този най-северен регион на света, още когато условията там били благоприятни.

Според последните изследвания, в описания период климата в най-северните региони на Европа бил наистина много по-благоприятен за живот, като там имало и много повече животински видове.

Определени истории разказват за хиперборейците като първите хора, от които произлизаме и ние.

Според някои автори това било описаната в Библията Райска градина – Едем, мястото, където земните и небесните измерения се докосват.

Гръцката митология и Хиперборейците

В гръцката митология могат да бъдат намерени множество описания на тази изгубена цивилизация.

Хиперборея била дом на раса от великани, като в литературата се споменава, че те живеели „отвъд северните ветрове“.

Древните гърци вярвали, че Борей – богът на северния вятър, обитавал земите на Тракия и за това Хиперборея била наричана и земята на север от Тракия.

Карта на холандския изследовател Вилем Баренц от 1599 година, илюстрираща Полярния кръг

Гърците описвали Хиперборея

като място, където слънцето греело двадесет и четири часа на ден.

За това съвременните автори предполагат, че те може да са описвали местоположение в границите на Северния полярен кръг на нашата планета.

За древните гърци и римляните, Туле и Хиперборея били terrae incognitae – региони, които не са били картографирани или документирани.

Един от най-авторитетните учени в Древния свят, Плиний Старши, описва Хиперборейците като съвсем реален макар и много стар народ, живеещ в района на Полярния кръг и генетично свързан с гърците чрез общия култ към Аполон.

Каква ли истината?

ancient-code