Здраве

Може ли епифизата да ни отведе в други реалности? (18+)

Епифизната жлеза е органа в центъра на човешкия мозък, който хората в древността са визирали, когато споменавали „третото око”. Тя е един от най-слабо познатите органи в човешкото тяло.

Основната му функция е да освобождава мелатонин и да регулира съня и още някои хормонални процеси. Но има и вещества, които повлияват на това възприятие.

Виждането за епифизата по света

Много произведения на изкуството са създадени дори само през последното десетилетие за епифизната жлеза, за ДМТ и преживяванията извън тялото, които това вещество предизвиква при поглъщане.

Паметниците и светилищата, посветени на борови шишарки по целия свят са сравнявани с епифизната жлеза и с нейната връзка с духовността.

Как е свързана епифизата с духовността?

Смята се, че човешкият мозък произвежда диметилтриптамин (ДМТ) в епифизата и че това вещество има централна роля в преживяванията близки до смъртта.

И още в действителните преживявания със смъртта, а може би и в сънуването.

DMT, който хората поглъщат, обикновено е жълто, кристално вещество, извлечено от кората на корени от Южна Америка.

То не може лесно да бъде предозирано или да причини опасни неща и действа като повечето психеделици. Така поне твърдят някои издания, но е добре да се отнесем с известна доза внимание.

В Южна Америка от векове местните жители са поглъщали аяуаска, която съдържа богата на ДМТ кора от корен и МАО-инхибитор, който прави ДМТ активен при перорален прием, за да имат духовни преживявания.

Какво прави с психиката ДМТ?

ДМТ кара хората да се чувстват телепортирани извън този свят. Ако погълнат достатъчно и да изпитат нещо, което е равносилно на среща с бог.

Или както е описано в литературата срещи с някакви междуизмерни същности, сюрреалистичен пейзаж и при всеки преживяването е различно.

Разбира се DMT е технически незаконен в Съединените щати, както и повечето психеделици. Най-малко тази статия не насърчава неговата употреба в никакъв случай.

Хората, които вземат DMT обикновено „пътували“ само 5-10 минути. Освен ако не са взели  аяуаска. Тогава пътуването можело да продължи няколко часа, но усещането било сякаш е продължило цял живот.

Това е наркотик, който се чувства като портал от това измерение до някакво място извън тази реалност. 

Чувството е като да се събудиш от настоящия си живот за много по-голяма ситуация.

Много хора съобщават, че след като са го взели и са разбрали какво представлява съществуването, вече не се страхуват от смъртта.

Изследванията на епифизата и нейната роля в човешкия организъм продължават с години, но по-голямата част от тях остават скирити от очите на хората.

Древните са познавали техники за влизане в други реалности и измерения. Това е познат факт, но въпреки всичко единствено обучени шамани са контактували с другите светове.

Ето защо е повече от препоръчително да се внимава с такъв тип информация.

anonews.co

заб. ред. DMT е триптамин, химически свързан както с мелатонина, така и с алкалоидите в психеделичните гъби псилоцибин или псилоцин.