Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

На кой му бърка в очите толкова много българското знаме, че го махна

За какво е нужна историята? Нужна ли е на човека истинска история отразяваща историческата справедливост?

Има ли изобщо такава история в реалността на света или народите? Отговорът всеки търси сам за себе си.

Загубата на натрупания от предците опит, прави от човека безпомощно наивно дете, което не знае кой е той, за какво живее в този свят и накъде да се движи.

Преди година бяхме на експедиция около връх „Градище“ до Малко Търново за снимките на епизода за богинята Бастет. И заснехме ето това:

Някой горд българин бе залепил българското знаме тук на този указателен камък. Година по-късно видяхме нещо различно.

Знамето го е отвял вятъра, някоя друга стихия или пък човек недобросъвестен да речем. Но така става и с достойнството на народите с годините.

Минава време, знамената не се подменят, не се поддържат и биват заменени с други. На народи, които ги веят с гордост не само на празник.

И сега този човек, зачакил гордо знамето на метри от българо-турската граница, може би ще живее приемайки ценности, понятия и смисъл от чужди хора. Добри или лоши – както стане.

Сега си представете същото, но в мащабите на цял народ. Но тук добри и лоши няма да има и няма да му провърви.

Тук има само съперници и конкуренти, които в наше време лицемерно наричат „чуждестранни партньори“.

И погледът на тези „партньори“ винаги е устремен към безценните ресурси, които нашия народ притежава и то не само природни, а и човешки.

Колкото и широко да ни се усмихват нашите партньори, от тях не си струва да се очаква нищо безплатно.

Разбира се, цялата история на един народ не изчезва в един миг, но нейното място може да заеме друга история. 

Представете си, че нищо не знаете за историята на своя народ, на своята страна. А сега си помислете ще имате ли нещо общо със своята страна?

Ще ви обединява ли нещо с вашия народ? Ще се запазили тогава нашата страна?

А сега си преставете, че вие не просто нищо не знаете за историята, а знаете лъжата, измислена от чуждестранните „партньори“. Кои сте? Откъде сте? Заради какво живеете?

Сега в Интернет в главата на нашите деца се излива помия, която опорочава нашия народ и историята на нашата страна. Ценностните ориентири на младежите се разбиват.

Изучавайте историята с други очи, не се надявайте на общообразователните учреждения. Главен авторитет за вашите деца се явявате вие, уважаеми родители. А не училищните преподаватели.

Каквото вложите от рождение, това и ще бъде после. Ако нищо не вложите, задължително ще има нещо друго, вложено неизвестно от кого и за какво.

Помислете защо в съвременния свят ярко се проявява тенденцията да се „пренаписва“ световната история на цели народи от чуждестранни „доброжелателни“ учени и институти.

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.