Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НАБЛЮДЕНИЯТА НА 12 ГОДИШНО МОМИЧЕ ЗА СИЛАТА НА ПАРИТЕ

„Федералният резерв е централната банка на САЩ. Тя е създадена през 1913 от Конгреса.

Това е банков картел с монопол, над парите и кредитите, даден му от правителството.

Банкнотите на Федералния резерв нямат съществена стойност, но осъществяват функцията на пари, защото правителството принуждава обществото да ги приеме.

На кратко, Федералният резерв е група от банки, осъществяващи национална операция със фалшифицирани пари, под закрилата на правителството“.

Така Едуард Грифин описва финансовата система и Федералния резерв на Съединените Щати.

Бившият конгресмен Рон Пол многократно е говорил за нуждата Федералния резерв да бъде премахнат, тъй като е корумпиран и неконституционен.

Защо това не е станало все още?

Какво би могло да замени Федералния резерв?

В статия на Forbes, озаглавена „При положение, че сложим край на Федералния резерв, каква ще е следващата крачка?“ се твърди, че това няма до доведе до положителния резултат, който се очаква.

Макар и авторът на статията, Нейтън Люис, да е противник на Федералния резерв, според него трябва първо да се създаде подходяща и сигурна структура, която да замени наличната.

Според него „трябва да се създаде визия на това, което ще замени „the Fed“. Тази визия трябва да убедителна и стабилна, без привидни рискове и проблеми.“

Люис допълва, че дори и преди Федералния резерв се наблюдавали проблеми с валутен монопол.

Въпрос, за който липсва обяснение

Защо Съединените Щати трябва да плащат лихва на Федералния резерв, за да се печата нова валута, която да влезе в обръщение?

Дали тази лихва отива в ръцете на скритите, частни фигури, управляващи централната банкова система.

Можете ли да си представите за какво число става дума?

Наблюденията на едно 12-годишно момиче

Според наблюденията на невероятната 12-годишна канадка Виктория Грант, банковата система в Канада работи по начин много подобен начин.

Правителството, тоест данъкоплатците, трябва да плаща лихва върху всички пари, влизащи в обръщение.

„Нека ви обясня как частните банки и правителството работят заедно. Първо канадското правителство взима пари назаем от частните банки.

След това дават заемат тези пари на Канада, с натрупаната лихва. Правителството повишава данъците на канадците, за да изплати лихвите на покачващия се национален дълг.

Това води до инфлация, по-малко истински пари, които гражданите да влагат в икономиката, докато истинските пари отиват в джобовете на банките.“

Това е цитат от изявлението на младата, но брилянтна Виктория Грант.

collective-evolution.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.