Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НАПРЕГНАТИ ПОСЛЕДНИ ДНИ НА РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ

Меркурий е в ретроградна фаза още съвсем малко – до 7 декември. Последните дни, обаче, се усеща особено интензивно, защото е в знака на Скорпиона.

Скорпионът идва да ни провери дали наистина сме се излекували. Дали сме забелязали кои са нещата, които ни теглят назад. Заличили ли сме белезите, които ни задържат на разстояние от желания от нас живот?

Знаем достатъчно за негативните или затрудняващи влияния на ретроградния Меркурий. Време е да научим какви са добрите му аспекти и как да се възползваме от тях.

Значение на Меркурий

В астрологията планетата Меркурий управлява интелигентността, ума, паметта и всички видове комуникации.

Внезапно нормалната комуникация става ненадеждна, изпълнена с погрешна информация, където липсват или се разбират важни данни.

Преминаването на информация от един човек към друг изглежда неволно помътна или объркана по някакъв начин.

По време на ретроградния период интелектуалните, комуникационните и умствените процеси на човека са по-малко остри и са предразположени към грешки. Астролозите все пак съветват да се съсредоточим над възможните ползи.

Добрата страна на ретроградния Меркурий

Периодът е подходящ да потърсите някой от своето минало – човек, с когото дълго не сте общували.

Да откриете проблеми, които ви тревожа от дълго време и най-сетне да ги разрешите. Тези проблеми мкогат да бъдат, както физически – в дома, колата или здравето ви, така и психически или емоционални. Да преоткриете свои стари клиенти или бизнес партньори.

Може да се възползвате от силите, за да намерите загубен предмет. Може дори да възобновите забравен проект и този път той да е успешен.

Времето е предразполагащо и за повече смях, особено ако притежавате сарказъм или самоирония.

Най-хубавото на ретроградния Меркурий е това, че когато приключи, вие можете като с вълшебна пръчица да разкриете истината за нещата, които най-силно ви вълнуват.

Ретрограден Меркурий в Скорпион

Транзитът на ретроградния Меркурий през Скорпион в последните дни ще ни накара наистина да се вгледаме в себе си. Кои аспекти на нашата личност създават ситуации, с които опитваме да се преборим?

Кои рани трябва да излекуваме, за да продължим напред? Кои страхове проектираме в ежедневието си? Това не изключва напрежение и тежест в отношенията, дори може да доведе до сериозен срив.

Как връзката ни със самите себе си се отразява на живота и контактите ни? Някои хора с по-лабилна психика могат да станат жертви на манипулации от техни близки или познати.

В последните дни на ретроградния Меркурий в Скорпион е възможно да бъдете въвлечени в тайни заговори, които после да се обърнат срещу вас.

Астролозите предупреждават да се опитате да се опазите от напрежение на работното място и в семейството, защото в последните дни на периода има вероятност да смените работата или да се стигне до сривове в семейството.

Последните дни на ретроградно движение на Меркурий са идеални за намирането на тези отговор. Сега е време да се вледаме в тъмната си страна и да я изведем на светло.

yourtango.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.