Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НАТУРАЛНО ЛЕЧЕНИЕ И ЗАЩО ВЕЩИЦИТЕ СА НА КЛАДАТА?

„Ако не заложим медицинска свобода в Конституцията, ще дойде време, когато медицината ще се самоорганизира в тайна диктатура.

За да ограничи изкуството на изцелението само до лекарите и да отрече същите привилегии на други, ще се създаде Бастилията на медицинската наука. Това е антиамериканско и деспотично.“

Тези думи са приписвани на Бенджамин Ръш, един от „Бащите на САЩ“. Като основател на държавата, подписът му стои под Декларацията за независимост.

Пророчеството на Бенджамин Ръш

Д-р Ръш е определян също и за баща на Американската психиатрия. Пръв за епохата си той твърдял, че менталните болести са действително заболявания, а не обладаване от демони.

По времето на Бенджамин Ръш медицинската диктатура, която той предрича с точност, все още не се е случила.

В колониалните времена масово са използвани магически отвари като живак и съмнителни техники като кръвопускане. Въпреки това билките все още били считани и използвани като легитимни лекарства.

Билкари и вещици – враг номер 1

Когато фармацията започва да набира скорост, много мъдри жени билкарки са елиминирани като конкуренция. Понякога дори са убивани. Това става благодарение на уличаването им във вещерство.

Самите билки по това време не са категорично демонизирани. Все още не е създадена огромната армия от фармацевтични лекарства, които да ги заменят.

Днес обаче билките и лековитите храни са опровергани като опасни за здравето ни или поне неефективни.

Създава се нелепо противоречие, което трябва да бъдем достатъчно глупави, за да приемем като истина. А именно, че те са едновременно и безсилни и застрашаващи.

Предвид тези обстоятелства доверието в безопасността и ефикасността на природните средства в профилактиката и лечението на болестите драстично е намаляло. Положителната връзка между храната и изцелението активно е отричана от медицинските органи.

Незаконно е хора без медицинско образование да изразяват здравни твърдения за естествени вещества, дори ако хилядолетната употреба в народната медицина и огромният набор от научни изследвания вече потвърждават техните предимства.

Вие не можете да кажете, че черешите лекуват подагра, дори ако е доказана истина. Явно истината вече не е критерият, който решава какво можете или не можете да говорите.

Онлайн „вещерство“

За да се противопостави на това заместник председателят на Националната здравна федерация на САЩ Джей Сайар създава уебсайта GreenMedInfo.com.

Там осигурява безплатен и удобен достъп до огромните количества изследвания, натрупани през последните 50 години върху ползите за здравето от различни природни вещества.

По думите му държавната база данни, известна като Medline и достъпна за търсене, съдържа над 28 милиона биомедицински цитати от над 5 000 научни списания.

Много от тях са съсредоточени специално върху терапевтичното действие на храни, витамини и подправки върху сериозни, дори животозастрашаващи болести.

Кой печели от всичко това?

При все наличието на тези данни и изследвания, в лекарския кабинет все още болните получават рецепти за лекарствени медикаменти и никога за билколечение. Случаите на предписана диета с полезни за състоянието на пациента храни са особена рядкост.

Човечеството има нужда от нови вещици, за да получава природосъобразно лечение, вместо фарма-съобразно. Неглижирането на научните открития, пренебрежението към билките и масовото въвеждане на все повече и повече лекарства са колосална измама.

Не само здравната ни свобода е погазена, но и сме станали зависими от хапчета и препарати, произведени по химичен път. А това ни най-малко не ни прави по-здрави.

Медицината е ориентирана към интересите на фармацията и от това губим всички ние. Единствените печеливши са от добре познатата ни индустрия, а постъпленията им действително са колосални.

GreenMedInfo

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.