България

Най-големият капитал, който имаме са нашите жени

Защото е крайно време да го разберем. Веднъж и завинаги! Българските жени са най-големият капитал, който страната притежава.

Поредното доказателство

за това идва от страната на изгряващото слънце, Япония. Олимпийските игри дадоха да разберем с какво богатство разполагаме като нация.

За съжаление нито един представител на така наречения „силен пол“ не успя да се върне от игрите с медал.

Дали е знак това, съдете сами. В спортове, в които мъжете спортисти са побеждавали претърпяхме разочарования. Но пък ще приемем, че сме имали „малшанс“ в тези дисциплини.

Що за дух и сила

има в една двадесет годишна красавица, която буквално премина като гневен ураган през съперничките си. Ивет Горанова не само се закани, но и изпълни заканата да бие наред в каратето. Браво!

Не стига това, но тя си пожела още два медала освен нейния и те взеха, че дойдоха.

„Виждам, че много българи се радват, така че поздравления за всички тях. Поздравления за всички български момичета, които спечелиха медали. Вярвам, че ще имаме поне още два медала. България над всичко.

И пак в спорт,

в който мъжете са печелили медали златото кацна в България. Стойка Кръстева показа какво значи да си дисциплиниран, съсредоточен и отдаден. Браво!

„Благодаря! Все още не можем да осъзнаем какво се е случило, но концентрацията беше на пълни обороти. Минахме през пет много трудни мача с личния ми треньор Борислав Георгиев, с доктора, психолога и всички останали, които помагаха. Щастлива съм, че трудът на всички се възнаграждава!

И ако си мислите,

че сме превзели само спортове с боеве, то днес рано сутринта плакахме заедно с нашите грации.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова заслужиха олимпийското злато със сбор от 92.100 точки (47.750+44.550). Е, това като финал на игрите в Токио е най-голямата награда за цялата нация. Браво! Браво! Браво!

Среброто на Антоанета Костадинова (спортна стрелба) и бронзовите медали на Тайбе Юсеин и Евелина Николова в борбата затвърждават впечатлението, че България

Може и е длъжна да разчита на своите жени

Стойчо Керев