Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАЙНИ НА ЖИВОТА, КОИТО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ЗАБРАВИЛО

Изглежда човечеството е загубило част от своето знание. В сравнение с древните цивилизации, ние изпускаме съществена част от фундаменталната мъдрост.

Не познаваме духовната истина и не умеем да постигнем хармоничен живот. Имаме сложни технологии и енциклопедични знания за света, но не познаваме себе си.

Създаваме рая, който си мислим, че искаме, а той ни отдалечава от рая, който всъщност винаги сме имали.

Усложняваме нещата, намирайки решения, които удвояват самия проблем. Живеем по-умно, но не и по-мъдро. Това е, защото сме забравили нещо. Или 10 неща.

Ние сме част от натуралния свят

През последните две-три столетия системно и упорито се раздалечаваме от природата.

Нещо повече, ние я използваме, консумираме, конкурираме и дори опитваме да я контролираме.

Нашата алчност е достигнала до ниво лудост за лична употреба. Целенасочено опитваме да се отделим от естествения цикъл на живота.

Свързани сме с Космоса и с всяка форма на живот

Някои племена, които все още живеят по древните правила, се стремят към тази връзка с уважение и саможертва. Ние, от друга страна, сме забравили как съзнанието на всички е свързано, под формата на вълни, в деликатен и красив танц.

Имаме индивидуална, но и колективна цел

Забравили сме какво е нашето предназначение. Окупирани сме от масовия транс на консуматорската реалност.

Загубили сме следите на своята автентичност. Тази вътрешна искра, която ни съпровожда по пътя на щастието и личностната реализация.
Забравили сме, че сме тук, за да нарисуваме колективно Голямата картина.

Всичко е любов

Това вероятно е най-голямата мистерия от всичко, което само провиждащите си спомнят като човешка цел.

Тази истина е скрита някъде дълбоко в нас. По някакъв начин я знаем, но сме загубили връзка с нея. Забравили сме, че всичко в основата си е изградено на базата на абсолютната любов.

Прошката е насочена към нас самите

Колкото повече вярваме, че всеки човек е отделен и независим от останалите, толкова повече забравяме какво значи да простиш. В дълбоката си същност прошката е акт на приемане на лошото като част от нас самите и действие в посока оздравяване на Цялото, към което принадлежим.

Свободата е наше право по рождение

Напомняйте си едно нещо всеки ден – вие сте родени свободни! Бяхме възпитани в реалност, в която свободата е само концепция.

Бяхме привързани към оковите на страха, заблудите, фалшивите идеологии, материалната награда. Забравихме, че сме свободни елементи на промяната.

Забравихме уроците от историята

Ако има нещо, което историята ни е научила, то това е колко бързо сме забравили нейните уроци.

Не можем да бъдем индивидуално обвинявани за грешките, извършени от човечеството в миналото, но сме длъжни да се учим от тях и да израстваме като общност.

Забравихме да се доверяваме, да вярваме и да мечтаем

Загубихме усещането за очарование относно света. Забравихме как да преживяваме чудото на живота.

Нашият скептицизъм и циничния поглед ни накараха да загубим доверието в себе си и в магията на Вселената. Вече не умеем да вярваме.

Истинската сила е вътре, не извън

Животът в страх ни е изменил дотолкова, че да не можем да си спомним колко силни сме всъщност.

Забравили сме мощната сила на волята и на желанието да променим реалността си. Лунатично следваме готовите модели. Ние сме автоматите на новото време.

А всъщност притежаваме всичко, което ни е необходимо, но то е вътре в нас, не извън и няма как друг човек или някакво вълшебно хапче да го отключи.

Забравихме да бъдем обикновени

Човешкият живот става все по-комплексен и по-сложен. Забравихме да бъдем обикновени и системно подценяваме важността на простотата.

Животът е наистина прост. Простотата означава да се отхвърлят всички несъществени неща, така че да имаме възможността да живеем, водени единствено от сърцето си.

lifecoachcode.com

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.