Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Най-опасните и забранени острови по света. Част II

Коморски остров

Човек може да посети този остров, но ще подложи на голяма опасност здравето си.
Съществува огромен риск от заболявания, тъй като островът е заразен с малария, чикунгуня и комари, пренасящи вируса денга.

Ако някой отиде на острова, трябва да спи под мрежа против комари, обработена от перметрин, в противен случай здравето му ще бъде застрашено.
Хепатит Б и Е са широко разпространени на острова.

Остров Рамри

Остров Рамри се намира близо до бреговете на Мианмар (Бирма). Известен е с битката между Британските и Японските войски по време на Втората световна война.

През 1945 г., близо 1000 японски войници били принудени да избягат през мангровите гори, които покривали територията.

През това време, най-многобройните и опасни жители на този остров били соленоводните крокодили, които убили 400 000 японски войници.

Този ужасяващ инцидент, дори се споменава в „Световните рекорди на Гинес“, като „най-голямото бедствие, причинено на хора заради животни“.

Островът е опасен, поради това, че е обитаван от крокодили, можещи да нараснат до над 20 фута и да погълнат наведнъж възрастен човек.

Остров Реюнион

Остров Реюнион е в средата на топлия Индийски океан.
Той е известна туристическа дестинация, но водите му са смъртоносни.

През последните пет години, 13% от най-смъртоносните нападения на акули в света са се случили точно там.

Той е сред най-опасните острови в света, защото около острова има необичайно висока концентрация от акули. От 2013 г. е забранено да се сърфира или да се плува във водите му.

Сюртсей

Разположен в най-южната точка на Исландия, Сюртсей е образуван при вулканично изригване, което започнало на 130 метра под морското равнище и достигнало повърхността през 1963 г.

Вулканите там все още са в активен режим и за това няма нито един жител. Хората, възнамеряващи изследването на острова, трябва да поставят временно изработени хижи.

Остров Груинард

Опасният остров се намира се в Шотландия и определено не си заслужава посещението.
Там, Британското правителство провеждало биологични военни тестове по време на Втората световна война.

Учени, които участвали в мисията провели експеримент с антракс. Освобождаването на спорите му, причинили убийството на хиляди овце и оставили острова безлюден.

Спорите на антракса са опасни дори и за хората. 100 килограма разпръснати от него са достатъчни за да унищожи три милиона души.

Почвата и въздухът на острова може би, все още са замърсени. При посещението на този остров, човек може да умре в рамките на няколко минути.

Източник: Scientific Mystery

За да прочетете част I, отидете тук.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.