Новини

Най-сетне това се случи. BREXIT е факт от днес

Европейският парламент одобри в сряда вечерта споразумението за оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз. 621 европейски депутати бяха „за“, 49 „против“, а 13 се въздържаха.

Днес е 31 януари – време за раздяла. Великобритания вече не е част от все по-нестабилния и разединен ЕС.

Театралните жестове в Брюксел показаха само колко сме лицемерни, а не единни. Никой не си зададе въпросите: Защо имаше наистина референдум за напускането? Кой го провокира и дали Камерън не бе само изпълнителят? От какво бяга елита на Острова?

И така фактите са такива, каквито са. Великобритания се завърна на политическата имперска карта заедно със САЩ, Русия, Китай и другите самостоятелни играчи. Дали умеят да играят соло? Отговорът е категоричен – Да. И го умеят добре.

Междувременно главният преговарящ за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние каза, че желае на Великобритания всичко най-добро и блокът ще подходи към разговорите за бъдещото партньорство с „търпение“ и „обективност, но в същото време ще защитава интересите на всички свои членове.

БРЕКЗИТ се случва във все по-напрегнати времена, когато „коронавирус“ върлува из Китай, САЩ прекопираха картата на Ердоган за Палестина и я обивиха за своя, Русия се превърна в могъщ играч, а у нас милионерите ще намалеят значително след последните събития.

Така или иначе днес предстои знамената на Великобритания в ЕП да бъдат свалени, а едно от тях ще бъде предадено на Музея на европейската история.

С напускането на британските представители броят на евродепутатите става 705. И както казват у нас: „Всяко чудо за три дни“.

На 02 февруари ще празнуваме „Петльов ден“!