Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Най-вълнуващите конспирации. Илюминати, Маджестик -12 и Нибиру

Най-коментираните конспиративните теории дават храна на стотици учени, изследователи и секретни научни лаборатории. Могъщи разузнавателни централи си оспорват притежаването на секретни документи и артефакти с неземен произход.

Представяме ви три от скандалните разсъждения по теми завладели умовете на хората.

Илюминати и Маджестик-12

Според „уфолога“ Уилям Л. Мур, „Маджестик 12“ е кодовото име на тайна американска правителствена група, оглавявана от президента Хари Труман и занимаваща се с борбата с извънземните.

Според скептиците документите, които Мур цитира като доказателство, са фалшификати и таен отдел няма. Другата хипотеза според група разследващи журналисти е умишлено укривана.

Някои теории казват, че илюминатите са потомци на хора и извънземна цивилизация на влечуги. Техните хибридните потомци сега са на върха на властта във всички страни по света.

Целите на Илюминати варират от световно господство до подготовка на Земята за колонизация на други планети.

Скептиците посочват, че няма доказателства, че илюминатите съществуват, а според теоретиците на конспирацията липсата на доказателства само потвърждава съществуването им.

Розуел и Зона-51

Основната версия за инцидента е падане на летяща чиния, засекретено от американското правителство и последвано от конфискуване на космическите отпадъци от военните.

Телата били транспортирани до базата на военновъздушните сили в Розуел. Според други те са били отнесени в Зона-51, в тайна военна база в Невада.

Твърди се, че всеки, осмелил се да разследва случая независимо, е бил посещаван от „мъже в черно“.

Официалната версия е, че в Розуел е паднал метеорологичен балон, част от секретни изпитания на военните и че няма никакви извънземни.

Планетата Х

Има ли гигантска безименна планета в нашата слънчева система? В нашата слънчева система има десета планета – тя е необичайна и следва път, който скоро ще я доближи до Земята.

Поддръжниците на теорията посочват нарастващия брой земетресения и климатични промени като доказателство за нейното приближаване.

Твърди се, че правителството скрива данните, за да не възникне паника сред населението на цялото земно кълбо.

Астрономите твърдят, че няма доказателства за наличието на „планета X“.  Ако тя съществуваше, щяхме да я видим и без телескоп. Но дали е така наистина?

НП/2018

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.