Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Най-загадъчната смърт на таен агент от Мосад остава заключена завинаги

Спомняте ли си, че след 10 ноември 1989 г. световния магнат Робърт Максуел беше съветник на Андрей Луканов?

Тогава в някои медии се прокрадва плахо версии за обвързаността му с митичните т.нар. „червени пари“.

За тяхното изнасяне и препиране, в които е замесена част от тогавашната комунистическа номенклатура.

Неотдавана британски таблоид направи поредната порция сензационни разкрития базирани на разкази на хора от тайните служби.

Написаното е свързано с митичните служби „Мосад“, ЦРУ и КГБ. В играта участват и британските тайни централи.

Само 8 седмици преди мистериозно да „падне“ от яхтата си в Атлантическия океан на 3 ноември 1991 г., медийният бос е имал среща от Андрей Луканов.

Последният е присъствал на погребението му.

Максуел е сочен ту като британски агент на МИ-6, ту за агент на КГБ, както и за агент на израелския „Мосад“ заради еврейския му произход.

Британският пенсионен фонд и други инвестиционни дружества, контролирани от Максуел, завличат хиляди вложители с няколко милиарда долара.

След инцидента, двамата му сина са арестувани по обвинение за финансови злоупотреби и прахосничество, но поради недоказаност, обвиненията са снети.

Смъртта му предизвика потоп от догадки, сред които най-странната е дали Максуел наистина е умрял или смъртта му е поредна мистификация.

През ноември 1991 г. се пуска в действие сценарият с неговата смърт.  Максуел е погребан в Йерусалим с държавни почести.

Според  аутопсията, Максуел е умрял от инфаркт.  Вдовицата му разпознава тялото, което е погребано бързо.

Но е погребан двойникът, докато Максуел плава към Южна Америка или Южна Африка с променена физиономия.

В началото на октомври 1991 г. Максуел търси двойникът си, за да му сподели плана, който трябва да спазва. Планът е прост и изпълним и трябва да изглежда като инцидент – Максуел пада от яхтата…

подброности по статията тук

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.