Новини

Небесен диск съдържа образите, които казват откъде идваме?

Една невероятна картина

на небето със Слънцето, Луната и нещо, което приличало на звезди. Това било нещо невиждано. Учените останали изумени от гледката.

Небесният диск от Небра, както станал известен, вдигнал на крак цялото археологическо войнство, защото той не бил просто една добра находка.

Предстояло да се разкрие нещо,

което щяло да превърне диска от една голяма находка в световна сензация.

Затова д-р Хайнрих Вундерлих, главният учен в музея на Харалд Мелър, бил извикан да определи автентичността на диска от Небра.

Всичко било свързано с образите върху диска. Луната и Слънцето се виждали съвсем ясно, което само по себе си било смайващо. Но между тях имало загадъчни точици, които приличали на звезди.

Астрономът проф. Волфхард Шлосер бил извикан, за да опита да ги идентифицира. Проф. Шлосер първо изолирал най-голямата група звезди. Те били разпръснати в определен ред по по-голямата част от диска.

Проф. Шлосер бързо се досетил, че от съзвездията, известни през Бронзовата ера, този куп наподобявал едно от тях – Плеядите.

Плеядите е едно от най-загадъчните съзвездия

в космоса. С помощта на телескопа знаем, че то се състои от 11 главни звезди.

Но няколко от тях са почти невидими с невъоръжено око. Обикновено се виждат само шест или седем.

И така Шлосер потърсил възможно най-старите образи на Плеядите, които могъл да открие.

Това са плочки и свитъци от Изтока. И там той видял чудо. Плеядите, нарисувани само със седем звезди. Образ, също като този от диска.

По някакъв начин дискът от Небра показва

подобен вид закодирано свещено послание каквото откриваме в Библията. Това било голямото разкритие на Небесния диск от Небра, той бил Библия.

Това не би могло да е дело на примитивни, нецивилизовани хора. Тук си имаме работа с хора, които имали огромни възможности не само като технологични умения, но и огромна интелектуална способност.

Те имали изградени схващания за своя свят и можели да ги представят. Плеядите, може би  наистина е нашата прародина.

Тук има огромно въображение и способност да се закодира информация и вяра, които да се предават от поколение на поколение.

НП/2022