България

Неочаквано ви напусна един от най-добрите телевизионери

Почина Силва Зурлева

Почина Силва Зурлева

В първия ден на 2020 година почина Силва Зурлева. Тя е човекът, с когото се свързва стартът и възходът на Нова телевизия.

Верен приятел, деликатна, фина и емоционална жена. Професионалист, който даде възможност на десетки да получат популярност и натрупат влияние от екрана на Нова тв.

Силва невероятно се гордееше с единствената си дъщеря – Мила. Понякога майката искаше да поема грижата за целия свят, но в крайна сметка осъзнаваше, че от нея истински се нуждаят Мила, Минко и малкият й внук. Умееше да им показва колко много ги обича.

Силва си тръгна от този свят от точката, която я правеше щастлива и я успокояваше – Ковачевица.

Нелеп инцидент или инфаркт, е причина за смъртта й.

Родена е на 26 февруари 1958 г. в Кюстендил. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Университета завършва със златен медал и започва кандидатска дисертация на тема „Морето в съвременната гръцка поезия“. Преводач е на художествена литература, пише рецензии за новоиздадени книги от балкански автори.

Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания.

През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки. Работи по проектите на Делта, Никас, Гудис, Кока-Кола, Плевенски цимент и др.

Нейно е рекламното послание „Делта – връх на сладоледа. Първо в София, а после и в други градове“.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. – председател на Съвета на директорите на Нова телевизия. От 2009 е член на Управителния съвет. Напусна телевизията през 2008 г.

НП/2020