Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Неразгаданата мистерия на древните босненски пирамиди

През 2005 година Семир Османагич, професор по антропология и член на Руската академия по естествените науки, твърдял, че открил най-старите пирамиди в света.

Османагич вярва, че мистериозните хълмове до Сараево, в малкото градче Високо, могат да промени всичко, което знаем за човешката история, като според него те са пирамиди много по-стари от египетските или майските.

Image result for pyramid of the sun bosnia

Най-голямата от тези пирамиди е наричана Пирамидата на Слънцето и е по-голямо от Хеопсовата пирамида в Гиза, с височина от 220 метра.

Пирамидалният комплекс има 11 структури. Повечето от изследователите, които са го посещавали, нямат никакви съмнения, че те са истински.

Обширните изследвания

Комплексът се състои от 11 конструкции, включващи Босненската Пирамида на Слънцето, Пирамидата на Луната, Пирамидата на Любовта, Пирамидата на Дракона, Храма на Майката Земя, Могилата Вратница, Могилата Долови, Могилата Джиндже и различни тунели.

Пирамидите на Луната, Слънцето и Дракона сформират съвършен равностранен триъгълник.

До Пирамидата на Слънцето, под растителността, покриваща конструкцията, са намерени огромни конгломератни блокове.

Проф. Семир Османагич

Друго невероятно откритие е праисторическата подземна мрежа от тунели, която свързва единадесетте пирамиди и продължава десетки километри.

Според радиовъглеродното датиране на някои от камъните пирамидите са били построени преди около 30,000 години.

Тези пирамиди предизвикват множество дебати в историческите и археологическите среди. В резултат на това вече са били проведени множество конференции с експерти от цял свят.

Според тях босненския пирамидален комплекс е най-древният в цял свят.

Древни енергийни машини?

Related image

След серия проучвания изследователите забелязват нещо много странно, което ги води до заключението, че пирамидите може и да са древни енергийни машини.

За това откритие Османагич казва:

Екип от физици засякъл енергиен лъч, идващ от върха на Пирамидата на Слънцето. Радиусът на лъча бил 4,5 метра с честота от 28 kHz. Лъчът е непрекъснат и силата му нараства колкото повече се отдалечава от пирамидата.

Този феномен противоречи на познатите закони на физиката. Това е първото доказателство за безхерцова технология в света. Изглежда древните строители изградили машина, която работи и днес.

Пирамидата е най-мощната от всички геометрични форми по отношение на енергията. Ако се намира над мощно енергийно поле, пирамидата се превръща в енергиен усилвател.

Под Пирамида на Слънцето има железни плочи, генериращи електромагнитно поле, подземен воден поток, освобождаващ отрицателни йони и втори по-дълбок подземен воден поток, който създава електрическата енергия, заедно с този по-горе.

За какво ли древните цивилизации са използвали подобни енергийни усилватели? Ще разгадаем ли някога тайните на историята, които биват скрити от нас?

collective-evolution

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.