Новини

Нещата, които трябва да преодолеем, за да развием свръхчовека в нас

Има много общо между боговете от митовете и легендите, и модерните супергерои. Още от началото на човешката история сме обсебени от създаването на съвършенство.

Може би имаме потенциал да станем свръх хора, но ние го потискаме. Той се опитва да излезе и да ни привлече вниманието, но какво трябва да преодолеем, за да го забележим?

1. Личното его

Подобно на нашия ум и тяло, егото е средство за растеж в живота. Проблемът не е в това, че имаме его, а че си позволяваме да мислим, че егото е всичко, което сме.

Егото е просто необходим характер, който създаваме, за да преживеем света.

Няма растеж без егото, няма уроци, няма истинска еволюция. Но идва момент, в който трябва да осъзнаете, че сте повече от своето его.

Трябва да осъзнаем, че ние сме негов създател, а не негов роб.

2. Старата история

Това е историята за доброто и злото, светлината срещу тъмнината – вечната битка. Винаги има две страни.

Трябва да изберете страна. Точно това е историята, която трябва да преодолеете. Светът не е разделен на части. Никой не е враг и злото не съществува.

3. Допустими граници

Тези граници са установени по безброй различни начини. Едната е нормата, другата е културата, религията, социалните парадигми, друго е нашето собствено предполагаемо ограничение.

Налагаме ограничение на потенциала си. Не искаме да поемем отговорността за него.

В представите си сме създали съвършени същества, истории за богове, на които да служим и да ги следваме.

Въпреки това, сме забравили или не сме били наясно с истинската причина, поради която сме ги създали. Те ни показват потенциала на това, което можем да станем.

Трябва да преодолеем тези приети ограничения.

В момента, в който превъзмогнем личното си его и историята, която го подсилва, остарелите описания и въображаемите граници, които поставяме сами за себе си, ще достигнем една нова територия, която все още не е изследвана от човешкото същество.

Там започва нашето пътуване.

Източник: Life Coach Code