Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Нещо странно става в небето със самолетите на турската авиокомпания

Снимка: Turkish Airlines

Все повече зачестяват сигналите за наблюдавани неидентифицирани летящи обекти в Турция през последните няколко години, а наскоро дори пилоти на „Търкиш еърлайнс“ съобщиха, че са забелязали НЛО, пише сайтът Ал Монитор в публикация, озаглавена „Крие ли Турция срещи с извънземни“.

Какво става и защо е това мълчание?

Според Центъра Сириус за космически научни изследвания на НЛО има общо 3640 сигнала за наблюдавани неидентифицирани обекти в небето само в периода между 1 април и 28 октомври миналата година.

468 от тези случаи може да бъдат обяснени със сателити, китайски фенери, птици, балони, манипулирани с фотошоп снимки, отразяване на светлина и т.н., но общо 79 са потвърдени като НЛО.

„Прогнозираме, че случаите на наблюдавани НЛО ще се увеличат сериозно в Турция и в международен план през следващите години, а 2020/2022 година ще бъдат повратен момент.

Смятаме, че тогава правителствата ще трябва да признаят фактите, които прикриват“, каза Хакан Акдоган, ръководител на център Сириус.

Какво още се прикрива?

Турските медии публикуваха миналия месец информация, че пилоти на националния авиопревозвач на Турция „Търкиш еърлайнс“ са забелязали НЛО със зелени светлини да прелита над самолета им на 19 май, за което уведомили и контролната кула.

Приблизително по същото време подобно необяснимо светещо тяло в небето засне и възрастен мъж, който правел снимки на дъщеря си по време на полет с парапланер в популярния турски средиземноморски курорт Фетхийе.

Ал Монитор напомня и за друга предполагаема среща с НЛО на пилот на „Търкиш еърлайнс“ с 40-годишен опит.

Обектът бил наблюдаван от Ибрахим Билир и екипа му още през 2010 г. по време на полет от Осака.

Освен от самолета на „Търкиш еърлайнс“ описаният ярък обект бил забелязан тогава и от екипажа на още три самолета, изпълняващи полети в същата посока, разкри пилотът миналата година.

Всичко това говори за сериозно прикриване на факти и обстоятелства свързани с появата на обекти в небето, за които не се намират рационални обяснения от властите.

Очевидно си имаме работа с прикриване на информация от обществеността и това не говори никак добре за подготвеността ни за реакция при една евентуална среща.

НП/2019

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.

Отговорете