Тайни и загадки

Невероятните истории на деца, които помнят миналите си животи

Прераждането е общо вярване в много мисловни школи. Духовните нерелигиозни хора на новото време обикновено също не го поставят под съмнение. В последните години намира своята подкрепа дори и сред световната научна общност.

Има множество сведения от страна на психотерапевти, че клиентите им възпроизвеждат спомени от предишен живот, когато са поставени под хипноза.

Още по-интригуващи са историите на малки деца, от 3 до 6-годишни, които разказват в детайли невероятни истории, за своите предишни животи.

Тези деца знаят неща, които няма как да са научили за краткия си настоящ път, както и лична информация за хора, които не познават. През последните 40 години са документирани над 2 500 подобни случаи.

Голяма част от тях са изследвани и потвърдени от Университета на Вирджиния и психиатъра Джим Тъкър. Запознайте се с 5 от най-впечатляващите.

4-годишната, която помни своя съпруг

Шанти Деви е родена в Делхи, Индия през 30-те години и за изненада на родителите си, тя едва говори през първите четири години от живота си. Когато най-накрая проговаря, първото нещо, което казва е, че иска да се върне в истинския си дом в Матура при съпруга си и малкият им син.

На 6-годишна възраст се опитва да избяга, за да ги открие. Тогава учителят й използва името и адреса на човека, за когото Шанти казва, че е била омъжена и му изпраща писмо.

Съпругът Кедар Нат веднага потвърждава подробностите за случилото се в предишното прераждане на Шанти. Нейното име било Лудви Деви, умряла е по време на раждане.

След като тези факти легитимират историята на Шанти, родителите й я оставят да посети стария си дом. Отивайки там, те виждат, че всичко отговаря на описаното: кварталът, старият й дом, по-голямата й сестра, дори синът й.

Близначките, в които живеят починалите им сестри

Историята на близначките Полок от Англия често се използва като най-голямо доказателство за прераждането. През 1957 г. родителите

Джон и Флоранс Полок губят двете си дъщери в автомобилна катастрофа. Момичетата Джоана и Жаклин са били на 6 и 11 години.

Една година по-късно Флоранс ражда еднояйчни близначки – Джилиън и Дженифър. Веднага родителите виждат някои странни прилики между новородените и техните починали сестри.

Дженифър имала родилен белег на китката, идентичен с този на Жаклин. Друг белег на челото пък отговарял на раната й от катастрофата.

Семейството се премества в друг град, когато близначките са на три месеца, а две години по-късно спомените им започват да се връщат. Момичетата търсят всички играчки, които са имали сестрите им и назовават куклите с правилните имена.

По-късно, когато се връщат в родния си град, те знаят всички забележителности, които никога преди не са виждали.

Друг съществен признак е, че близначките имат фобия от движещи се коли и плачат истерично, докато се возят в автомобил. Спомените им изчезват на 5-годишна възраст, както често се случва при историите за прераждане на деца.

Реинкарнацията на дядото

Можете да си представите изненадата на лицето на млад баща, при думите на детето му: „Когато бях на твоята възраст, аз ти сменях пелените.“ Точно това казва Сам Тейлър на възраст от година и половина.

Сам си спомня живота си в ролята на своя дядо, починал 18 месеца преди раждането му. Детето разказва в невероятни подробности лични данни за дядо си, които няма как да знае.

Помни, че сестрата на дядо му е била убита и че баба му е направила млечни шейкове за дядото всеки ден до смъртта му.

Като тест Сам получава стари семейни снимки, на които дядо му е още млад. Дори в компанията на 16 други момчета, Сам винаги посочвал точно него и възкликвал: „Това съм аз!“

3-годишният, който търси предишните си родители

Шанай Чоомалайонг от Тайланд е само на три години, когато развива чувство на тревожност и заявява, че му липсват неговите „истински“ родители.

Постепенно започва да си спомня, че е бил учител на име Бу Буй Кай, който е бил застрелян и убит, докато кара велосипед по пътя към училището.

Шанай има две белега на главата си, които приличат на огнестрелни рани.

В крайна сметка той убеждава баба си да го отведе в старото му селище, където моментално разпознава една възрастна двойка – старите си родители от предишния живот.

Момче помни живота си на пилот от Втората световна

Джеймс Ленингер започва да си спомня предишния живот като пилот от Втората световна война чак на 21-годишна възраст. Порасналото момче възстановява и смъртта си.

Чрез кошмарите, които преживява, той научава че е бил застрелян над остров Иво Джима. Джеймс би предпочел да се събуди и да крещи от гледката, вместо да продължава да я вижда.

Той става свидетел на катастрофата и наблюдава изгарящия самолет в съня си. Когато се буди, установява, че може да възпроизведе невероятни подробности за самолетите от Втората световна война, каквито само експерти биха могли да знаят.

Родителите на Джеймс провеждат разследване и стигат до извода, че предишната самоличност на сина им е пилота Джеймс Хюстън.

Когато историята на Джеймс стига до медиите, започват се появяват хора, които казват, че помнят пилота и подробностите, които младият Джеймс им е дал, са верни.

Humans Are Free