Новини

Невероятните предсказания на графа, който живее вечно

Прочутият граф Сен Жермен е наречен от Волтер “мъжът, който знае всичко и никога не умира”. Животът му е обвит в мистерии, интриги и слухове за магически сили.

Самият Сен Жермен описва възгледите за живот по онова време така: “Всички жени търсят вечната младост, а всички мъже философския камък. Едните искат вечна красота, другите-вечно богатство.“

Повечето хора, които са имали досег до графа, твърдят, че той е притежавал и двете.

Освен това Сен Жермен е спряган за пътешественик във времето и като доказателство за това има много интересни истории.

Германия в полезрението на Сен Жермен

Една от тях е от 1914 г. Майсторът на мебели от Горна Бавария Андреас Рил е на 33 години, когато е изпратен на фронта в началото на Първата световна война.

Тогава той и неговите другари по оръжие са убедени, че военните действия ще приключат до Коледа, но събитията се развиват по различен начин.

На 24 и 30 август 1914 г. Андреас Рил пише две писма до семейството си, станали известни по-късно като “Полевите писма”.

В тях той пише за срещата си със забележителен чужденец, който разказва още по-забележителни неща. Началникът на Рил задържа мистериозния мъж на Вогезкия фронт край Метц, защото решава, че е шпионин.

Става ясно, че странникът говори много чужди езици и свободно общува на немски и френски.

Предсказанията на Локума

Това, което оставя най-голяма следа у войниците обаче, са пророчествата му за бъдещето, на които по-голямата част не вярват, и с насмешка наричат особняка “Локума”.

В първото си писмо от 24 август Андреас Рил пише:

“Ако знаехте какво ви чака, още днес щяхте да захвърлите оръжията и да признаете, че изобщо не познаваме света.

Германия ще загуби войната, след това ще има революция, но тя няма да избухне истински, защото един заминава, а друг идва.

И ще станем богати, всички ще са милионери (инфлацията през 20-те години). И ще има толкова много пари, че хората ще ги изхвърлят през прозореца и никой няма да ги вдига от земята.

Военното брожение ще продължи; на хората ще им е зле и няма да бъдат щастливи.“

Самият Рил приема с недоверие предсказанията на чужденеца за бъдещата загуба на Германия и останалите твърдения също му се струват абсурдни.

Как Сен Жермен провижда изгревът на Адолф Хитлер?

Писмото продължава:

“Ще дойде един мъж от низините и ще промени всичко в Германия, ще се забрани на хората да казват каквото и да е било, и то с жестокост, която ще отнеме последните ни капки пот.

Ще вземе от хората повече, отколкото ще даде, и ужасно ще ги накаже, защото по това време райхът му ще падне, и ще има много самохвалковци и измамници. Всеки ден ще има много закони и мнозина ще преживеят тежки времена или дори ще умрат.“

Времето започва през 1932 г.

и всичко отива към диктат на един човек. След това идва 1932 г.

Народи ще бъдат нападнати и ще се подготвят за война. Войната (Втората световна война) ще свърши зле за този мъж и неговите поддръжници.

Народът и войската ще въстанат, защото всички измами ще започнат да излизат наяве. Тежко на онези, които заемат висок пост, защото ще бъдат съдени пред очите на всички. Ще се случат нечовешки неща.

Хората много ще обеднеят

и разкошните дрехи ще изчезнат. Трябва да бъдат доволни, ако намерят дрипи, които да облекат (следвоенните години). Победителите също няма да получат нищо.

Германия ще бъде разпокъсана и един друг мъж (Аденауер) ще дойде, който ще управлява и урежда Германия. Който има най-работливия народ, ще постигне световно господство.

След това Англия ще стане най-бедната държава в Европа, защото в света най-работливият народ е германският.”

Тези предсказания днес изглеждат като съобщения във вестниците, но са направени в действителност преди събитията да се случат.

Хората се отнасят с недоверие понякога към казаното от пророците, но фактите оборват и най-сериозните скептици.

НП/2022