Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НЕВИЖДАНА ОТ СТО ГОДИНИ НАГЛОСТ НАСРЕД БЕЛИЯ ДОМ

Абсолютна наглост, на която Белия дом не е ставал свидетел от сто години разтресе Вашингтон. Присъстващите онемяха от видяното.

Американският президент Доналд Тръмп стана обект на безгранично непрофесионално поведение от журналист от Си Ен Ен по време на пресконференция в Белия дом.

Повод за това стана въпрос, свързан с кервана от мигранти, движещ се към САЩ през Мексико.

Джим Акоста, който е акредитиран репортер на Си Ен Ен за Белия дом, нагло и арогантно атакува президента Доналд Тръмп и продължи вербалната си нахалност.

Държавният глава помоли представителя на медиите да си седне на мястото и водещата на пресконференцията се опита да вземе микрофона, но репортерът отказа и продължи да задава въпроси за предполагаемата руска намеса в изборите през 2016 година.

„Наистина мисля, че трябва да ме оставите да управлявам страната, а вие – да управлявате Си Ен Ен.

Си Ен Ен би трябвало да се срамуват, че работите за тях“, заяви Тръмп. Той направи и забележка на репотера за начина, по който се държи със служителката на Белия дом, която се опита да му вземе микрофона, в рамките на протокола на Белия дом, но той го издърпа обратно.

„Белият дом отне пропуска на репортер, ангажиран с отразяване на изборите до второ нареждане“. Това съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс часове по-късно, като привлече вниманието към Джим Акоста.

Той използва социалната мрежа Туитър, за да обясни, че му е отказан достъп до Белия дом.

„Президентът Тръмп вярва в свободния печат и очаква и приветства остри въпроси, които да се задават и на него, и на неговата администрация“, е обявила Сандърс в изявлението си.

„Никога обаче няма да толерираме един репортер да слага ръцете си върху млада жена, която се опитва само да си върши работата като служител по реда в Белия дом. Това поведение е абсолютно неприемливо“, обяви говорителката на Доналд Тръмп.

Държавният глава каза на друг репортер, че „не му е фен“ и нареди на няколко да седнат на местата си.

Медиите финансирани от Сорос в САЩ и по света, включително и България се отнасят с неуважение към институцията президент на САЩ представлявана от Доналд Тръмп напълно легитимно.

Президентът на САЩ добави, че би предпочел да използва по-мек тон, но трябва да се бори с негативното и некоректно отразяване в медиите.

„Бих се радвал да използвам умерен, скучен тон“, подчерта той пред журналистите в Белия дом, но добави, че трябва да се защитава.

Президентът на САЩ заяви, че Майк Пенс ще бъде редом с него като кандидат за вицепрезидент на изборите през 2020 г., на които Тръмп се надява да спечели втори мандат.

Той попита присъстващия в залата вицепрезидент дали ще се кандидатира заедно с него и Пенс даде съгласието си.

НП/Блиц

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.