Нибиру няма нищо общо с края на Земята. Планетата има друг убиец

Убиецът на Земята няма да бъде митичната планета Нибиру, за която толкова много е написано и говорило напоследък, а родното за земляните Слънце.

В края на определено време нашето светило се превръща в убиец на всички живи същества. Така не Нибиру, а Слънцето се превръща във виновника за края на света.

Американски учени казаха, че такъв сценарий ще се случи във време, когато Слънцето изчерпи водорода си. Именно заради това ще започне да набъбва до фантастични измерения. Когато Слънцето достигне орбитата на най-близката планета, ще бъде много „удобно“ да унищожи Земята.

Раздутата звезда не само ще изгори Земята, но и ще накара Меркурий да напусне орбитата си. Планетата ще се отправи на свободно пътешествие около слънчевата система и ще предизвика хаос.

Ако Слънцето все пак не убие Земята, тогава нейният убиец непременно ще бъде Меркурий, съобщава Анонссън.

Учените не бързат да алармират, тъй като такъв сценарий ще се случи след пет милиарда години. Те обаче смятат, че човечеството трябва да осъзнава предстоящата опасност.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.