Новини

Ние ли сме извънземните и защо сме толкова запленени от Марс?

Марс е привличал умовете на учените хилядолетия. Пълководци са принасяли жертви пред бога на войната, философите от древността са констатирали не едно умопомрачение, причинено от Червената планета.

А хипотезата, че легендарните пирамиди са построени от марсианска цивилизация не е случайна.

Железопътна линия, вода и гигантска акула. Какво още са открили учените на повърхността на Марс и кой би могъл да е населявал планетата?

Как е изглеждал апокалипсиса на Марс?

Дали е причинен от междузведна война или галактически катаклизъм? Има образувания, които категорично приличат на разтопено стъкло.

Те могат да се появят единствено при определена температура. Освен това е забелязан и огромен кратер, който може да се образува след ядрен взрив също като на Земята.

Днес гласовете, че ние сме марсиански наследници, а не еволюирали микроорганизми печелят хиляди авторитетни привърженици.

Вода категорично има на червената планета

Океани някога са съществували на Марс и то подобни на земните. От своя страна фактологията събрана до днес води към извода:

Марс някога е бил обитаем и нещо повече, живот на Червената планета съществува и сега.

Тези и други неочаквани открития

предизвикаха научни работници от САЩ и Русия да изстрелят сондата “Екзо Марс 2016” в търсене на живот.

Малко след старта на мисията астрономи забелязват странни светлини, които буквално обкръжават космическия апарат.

Така в бразилската обсерватория Pico dos Dias, откъдето следят за движението на “Екзо Марс”, отчитат приближаването на цели шест неидентифицирани обекта, които следват обекта.

Подобно нещо се е случвало с “Фобос грунд” през 2011 година. Мисията е сполетяна от извънредна ситуация малко след излитането на ракетата. И след минути апаратът изгаря в атмосферата на Земята.

Учените изследват параметрите на полета и не намират грешка нито в изчисленията, нито във функционирането на бордните системи.

Марс поразително прилича на Земята/сн. Wikipedia
Марс поразително прилича на Земята/сн. Wikipedia

Може би просто някаква външна сила

е повлияла на събитията и мисията е провалена. Вадим Бурлак, доктор по философия и изследовател на аномални явления коментира:

”Да допуснем, че високо развити същества провеждат опити в Слънчевата система и забележат, че някаква недоразвита цивилизация се намесва в работата им, това определено няма да бъде допуснато. Разбираемо е да последват действия прекратяващи нашата програма.“

На Марс съществува не толкова примитивен живот

колкото си мислим, а високо интелигентна колония. Тя от своя страна не желае неканени гости от Земята, коментират по-смели изследователи.

Приликите между земните пирамиди и марсианските са видими с невъоръжено око
Приликите между земните пирамиди и марсианските са видими с невъоръжено око

Отговорът на фундаменталния въпрос как се е зародил животът на нашата планета търси своето обяснение и в наше време.

Не сме ли ние извънземните дошли на Земята

след ужасяващ катаклизъм на Марс? Тази хипотеза бе оповестена от френски учени неотдавна след удивителен експеримент продължил повече от година.

Участниците живеят в специално оборудвано помещение под земята без часовници, интернет и информация от външния свят. Резултатите предизвикват серия от сензационни публикации.

Дeнонощният биологичен часовник на човек не е 24 часа, а 25 часа. Всички факти свидетелстват за час повече в полза на хипотезата на групата изследователи.

Такова откритие не би означавало нищо, ако учените не знаеха следния факт: Денонощието на Марс е точно 25 часа. Хората не са приспособени да живеят на тази планета.

И така не сме ли заселили Земята самите ние – марсианците?

В полза на твърдението говорят няколко неоспорими истини. Ние трудно понасяме гравитацията.

По-голямата част от човечеството страда от болки в ставите, гръбначния стълб, ходилата, костната система и опорно двигателния апарат са силно уязвими.

Очевидно нашите предци са обитавали планета с други нива на гравитация.

На снимките изпратени от Кюриосити ясно личат останки от цивилизация
На снимките изпратени от Кюриосити ясно личат останки от цивилизация

За човека са вредни ултравиолетовите лъчи, когато прекарваме повече време на слънце получаваме болезнени изгаряния и това в най-леките случаи.

В най-лошите, прекомерните слънчеви бани водят до ракови заболявания.

Безтегловността се отразява по-благоприятно на човек, отколкото връщането към земните стандарти.

Излиза, че най-неприспособените за живот на Земята са самите хора

Накрая една малка, но изключително съществена подробност. Марс има два спътника. Демос и Фобос. За Фобос е характерно синхронното въртене — той винаги е обърнат с една и съща страна към Марс.

НП/2021