Нийл деГрас Тайсън заблуждава аудиторията преднамерено за НЛО?

 

„Според мен хората смесват концепцията за НЛО с тази дали сме посещавани от извънземни. НЛО е крайно неясен термин, който всъщност определя, чене знаеш какво виждаш. Вселената е пълна със загадки − само защото не знаеш какво виждаш не означава, че това са разумни създания от друга планета.

По мое мнение извънземните биха потвърдили своето посещение с нещо доста по-убедително от някакво размазано и мъгляво видео. И само защото не знаеш какво виждаш не означава, че това за извънземни дошли тук от космоса.“ Казва скандалният учен в интервю за CNN.

Критиките срещу него не закъсняха и то с основание според десетки учени, изследователи и дори разсекретени документи на Пентагона и ЦРУ.

Признанието на Пентагона за програмата за проучване на НЛО вдигна много шум в медиите.

То беше направено официално, но през цялото време преди него съществуват милиони документи и изявления на правителствени лица, военни и др. доказващи съществуването на НЛО.

Пентагонът твърди, че програмата е спряна. Луис Елизондо заяви пред СНН, че има голямо количество доказателства за това, че сме посещавани (и преди и сега) от разумни извънземни същества.

Даже пилотът от НЛО видеото изтекло от Пентагона казва, че е сигурен, че „този обект не е от нашия свят“. Какво пропуска Нийл?

Преди всичко това, че тези случаи съществуват от десетилетия. Това, че е абсолютно ясно, че гледаме към разумно управлявана технология с изключително високо ниво.

Това, че тези НЛО са били засичани на радарите и визуално потвърдени от множество хора и че представеното на споменатото видео е само един от всички тези случаи.

Говорим за обекти движещи се с изумителна скорост и извършващи маневри несъвместими с настоящите ни познания по физика.

Нийл може и да е прав, че не знаем какво е това, но това не означава, че трябва да пренебрегваме самото явление. Той не предлага алтернативни обяснения, нито разсъждава на тази тема, което е странно предвид високите технологии, които наблюдаваме в тази връзка.

Военните твърдят, че нямат достъп до такива технологии. Ако тези обекти не са на военните, как може самите военни да не знаят за тях? Ако тези обекти са изкуствено създадени, то може да е станало по програма, за която дори самите военни не знаят.

Когато наземни летателни тела се доближат до тях, те избягват конфликтите като изключват временно електронното оборудване.

 

Нийл подминава и факта с Черния бюджет, който не се следи от Конгреса (както бе заявено в доклад на сената от 1997г). Означава ли това, че научните постижения по тези програми не съществуват само защото ние нямаме достъп до тях?

Агенцията за национална сигулност, основана през 1952, остава в тайна 30 години. Какво е постигнато за тези години в областта на технологиите, науката и инженерството? При това, освен свързаното с НЛО, става дума и за информацията за изкуствено създадените конструкции открити на Марс, както и на обратната страна на Луната.

При толкова много доказателства защо Нийл ги омаловажава и отхвърля? Защото му плащат, или от невежество?

„Да, имаше разбито летателно тяло и бяха намерени тела. Ние не сме сами във Вселената, те идват тук отдавна. Имам привилегията да знам, че сме били посещавани от тях и че феноменът НЛО е реален.“ − Едгар Мичъл, астронавт от Аполо 14.

Предвид измислените данни на Карл Сейгън, може ли и Нийл да е част от кампанията да се държи информацията на НЛО в тайна като се омаловажава и подлага на присмех хипотезата за извънземните?

„Зад кулисите високопоставени офицери от военновъздушните сили са сериозно загрижени за НЛО. Но чрез служебната тайна гражданите са принуждавани да вярват, че НЛО са глупости. “ − Бивш ръководител на ЦРУ , 1960 г.

НП/2017

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.