Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НОВА ТЕХНОЛОГИЯ РАЗВИ ТЕЛЕПАТИЧНИ СПОСОБНОСТИ

Учени успяха да свържат мозъците на трима човека, давайки им способност да споделят мислите си мигновено.

Тази новина обиколи света и направи впечатление на конспиратолози, автори на фантастични романи и телевизионни предавания.

Екипът от „Карнеги Мелън“ постига контрол над ума на хората с помощта на машина, която има функцията да позволява на изследваните обекти да играят тетрис, управлявайки играта само с мисли.

Тя използва електроенцефалограма, която записва електрическите импулси на мозъка, също и транскраниална магнитна стимулация (ТМС), чрез която невроните са стимулирани с електронни полета.

Изследователите кръщават тази машина BrainNet и вярват, че в бъдеще би могла да поддържа множество мозъци, които да контактуват чрез телепатия.

Проектът е осъществен от екип учени от Вашингтон и университета „Карнеги Мелън“. Експериментът е повече от значим за науката и включва двама „изпращащи“, които са свързани към чувствителна апаратура и са инструктирани да играят тетрис.

Задачата им е да поглеждат към една от двете премигващи LED светлини, като всяка от тях създава различни сигнали в мозъка.

Избраната опция се изпраща на „получател“ през приспособление, което генерира сигналите от избора на „изпращачите“ в мозъка на „получателя“.

Така се извършва желаният в играта ход. Изследването е повторено с още 5 групи, като се забелязва изключителна успеваемост от 81%.

Тази революционна технология може да бъде мултиплицирана в голяма група и да се задават различен тип сигнали.

Express.co.uk

 

 

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.