Нова теория за безсмъртието превзе интеренет за броени дни

Колкото и шокиращо да изглежда това, тук не се споменава за истинско безсмъртие, както някои биха желали. Не става въпрос за това да живеем вечно.

Телата ни просто нямат способността да продължават да се обновяват и регенерират до необходимото ниво, което би било необходимо, ако човек трябва да живее вечно.

Говорете с любимите си хора, дори след като починат

Идеята за безсмъртие идва под формата на виртуална реалност.

Ако човек може да бъде поддържан жив във виртуален контекст, тогава близките все още ще могат да разговарят помежду си дори и след смъртта им.

Д-р Мичио Каку твърди, че няма да отнеме много време, преди да се появи технологията, която ще позволи на хората да качват своите личности в компютър преди да умрат.

Може дори да има лице, което да върви с тази програма, така че ще изглежда, че говорите с починалите си любими, сякаш са живи.

Това звучи малко страховито.

Д-р Каку също заяви, че в бъдеще е възможно дори тези личности да бъдат под формата на холограма или 3D робот.

„Представете си, че можете да говорите с любимия човек, след като почине, но това би било възможно, ако личността им бъде изтеглена на компютъра като аватар. Бихте могли да общувате с тях, сякаш все още са тук. „

Д-р Каку

Тази технологията изглежда и звучи, сякаш ще бъде съвсем реална в близкото бъдеще. Но трябва да се зададе въпросът, морално ли е да се направи това?

Не би ли било тревожно да видиш любим човек, хванат в компютърен капан, знаейки, че всичко това е програма, която не може да изпитва никаква емоция?

Източник: Disclose

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.