Тайни и загадки

Нова теория за древен Египет набира почитатели в мрежата

Гледано от Земята, съзвездието Орион е от най-известните звездни формации в нощното небе. Трите пирамиди в Египет са ориентирани по него и това не е случайно. Това твърдят сериозни автори като Хенкок и Бювал, например.

И каква тайна крие най-голямата загадка от свързаните с пирамидите?

Писателят Майкъл Бара настоява, че Сириус и Орион са от критично значение за нас, защото те пресъздават Озирис и Изида.

Звездна формация

Богът и богинята от египетската цивилизация, които в крайна сметка, са помогнали за скока на цялата човешка цивилизация.

Така че за древните египтяни Орион бил Озирис, съзвездие, които е буквално живото въплъщение на великия бог Озирис, който винаги е над главите ни, гледа надолу към нас и винаги отсъжда според заслугите.

Защото в края Той ще бъде този, който ще реши дали да имаме вечен живот или ще трябва да бъдем отново духовно рециклирани и  започнем всичко отначало.

Изследванията сочат натам

Изследователят Уилям Хенри твърди: „Когато слушаме древните египтяни, те ясно ни казват, че целта на Голямата пирамида не е била да бъде построена за гробница. А по-скоро като вид утроба на трансформация.

Фараонът влизал вътре като човек и чрез технологичен процес, за който пирамидата е построена, той се трансформирал в Бог. След това се възнасял. И то в състояние на пътуване към звездите, а също така се завръщал.

Изглежда те са искали да създадат един вид древна ракетна площадка, нещо като Кейп Канаверал на фараоните.

Идеята била да се изгради хардуер, за да може душата да отиде към тези звезди.

Орион продължава да гледа към нас

Като се има предвид, че Мъглявината Орион е люпилня на звезди възможно ли е тези от Колана на Орион, буквално да маркират мястото в галактиката, откъдето започва целия живот на Земята?

Било ли е просто космическа случайност, че както египтяните, така и маите са почитали същото съзвездие?

Или може наистина да има връзка между Орион и раждането на човечеството?

Може да има небесен план, разработен от древна цивилизация, която е отдавна заложи кодовете за нашето развитие.

И затова ние откриваме всички тези орионови корелации в различни места по земното кълбо.

Ако ние идваме от Орион, както някои древни култури предполагат, може ли да има начин да призовем връщането на нашите звездни създатели?

Такава теория не е възприемана от ортодоксалната наука, а напротив. Противниците й са стотици учени от авторитетни университе.

За разлика от тях независимите изследователи на историята на древен Египет настояват, че тепърва ще разберем какъв е бил плана на цивилизацията построила пирамидите и Сфинкса.

НП/СЕ