Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НОВА ТЕОРИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ЧОВЕКА СЪБУДИ ПОДОЗРЕНИЯ

Всички хора, които в момента населяват земята, произлизат от една единствена двойка мъж и жена. Те са живели преди 100 000 до 200 000 години.

Това не е религиозно съждение, а научно откритие. Според него нашите общи прамайка и прататко са се събрали след катастрофално явление, което почти е изтрило човешката раса от лицето на земята.

Пет милиона ДНК доказателства

Новите данни идват след мащабно изследване на генетичните „баркодове“ от пет милиона екземпляра, обхващащи хора и животни от 100000 различни вида.

В резултат е изведено, че сме произлезли от една двойка възрастни, след като катастрофално събитие почти унищожило човечеството.

Тези баркодове или откъси от ДНК, които се намират извън ядрото на живите клетки, показват, че не само хората са дошли от една двойка същества, но и 9 от всеки 10 животински вида.

Учените, които са ръководили изследването, стигат до извода, че 90% от всички съществуващи днес животински видове, идват от прародители, които са започнали да се възпроизвеждат приблизително по едно и също време. Това е било преди по-малко от 250 хиляди години.

Революционното проучване е публикувано в списанието „Human Evolution“. Негови автори са експерти от най-стария Швейцарски университет, този в Базел, съвместно с колеги от Университета Рокфелер.

Те са включили информация от най-богатите световни генетични фондове и резултатите им поставят под въпрос всичко, което знаем за еволюцията досега, включително трудовете на Дарвин.

Извънземните не биха различили човек и животно

Във време, в което хората отдават толкова голямо значение на индивидуалните и груповите различия, може би трябва да започнем да обръщаме внимание на общото по между ни.

На начините, по които приличаме един на друг, а и на останалата част от животинското царство.

Не е маловажна и констатацията, че сме изненадващо подобни не само на всеки друг човек, но и на всеки друг вид. Ето какво отбелязват авторите на изследването:

„Ако марсианци кацнат на Земята и срещнат ято от гълъби и тълпа от хора, човекът не би изглеждал по-различен от гълъба. Културата, житейският опит и други неща разкриват колко са различни хората, но по отношение на основната биология ние сме като птиците.“

Проучването е прието враждебно от някои религиозни среди, които го тълкуват като опит за датировка кога е започнал животът на планетата. Но не това е изводът от него.

Учените искат да посочат по-скоро, че на нашия вид се е налагало „да се поднови“ или да започне от начало много по-често, отколкото си мислехме. И че сме го правили в унисон с всички животни.

Daily Mail

 

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.