Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НОВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИЗВЪНЗЕМНИЯ ПРОИЗХОД НА ЗЕМЯТА

Възможно ли е един от най-интелигентните видове на планетата да притежава звезден генетичен код? Учените смятат, че отговора на тази загадка може да бъде намерен в РНК.

През април 2018 е публикувана изключителна научна разработка, наречена „Причината за Камбрийския взрив“.

Невероятното откритие на учените

Изследването, върху което работят  33 автори от уважавани университети от цял свят, достига до невероятно откритие.

Ако истинността му се потвърди, то може да промени цялата ни представа за Вселената. Учените достигат до заключението, че животът на Земята не е възникнал тук.

Подобно на хората главоногите октоподи, сепиите и наутилусите са същества, които притежават голям умствен капацитет и интелигентност.

Питър Смит, учен от университета в Сидни, твърди, че тези видове са вероятно най-близки до извънземните.

Октоподите са умни и могат да променят собственото си тяло

Изследователите откриват, че морските създания имат функцията да променят своето РНК и определят това като забележителна биологическа способност, за която се твърди, че идва от космоса.

Учените са изумени от възможностите на октоподите и нямат обяснение в кой период на еволюцията са ги придобили. Изглежда сякаш се появяват изведнъж.

Подобни промени не се забелязват при никой друг вид в природата, дори при наутилусите.

Учените с ново предположение

Авторите на научния труд заявяват: „Възможно е новите гени да достигат Земята чрез метеорити и други космически тела, при които генетичният материал е запазен от ледове. Това би обяснило внезапната им поява преди 270 милиона години.“

През периода на Камбрийския взрив се забелязва развитието на голям брой разнообразни видове живот на Земята.

Това става след появата на ретровируси в околната среда. Друга теория гласи, че именно те имат космически произход и препрограмират еволюцията на главоногите.

Въпреки убедителните доказателства за извънземна намеса при октоподите, трябва да се проведат още експериментални проучвания, за да се разбере по-добре как е произлязъл живота на Земята.

В крайна сметка природата е невероятна и е способна на всякакви творения.

dailygalaxy.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.