Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

НОВО ОТКРИТИЕ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА МАИТЕ доказва теория

Знае се, че джунглите скриват много тайни от миналото. Но на помощ на археолозите дойде удивителният уред лидар. Той позволява да се сканира окръжаващата среда.  Уредът създава двуизмерни и даже триизмерни модели.

 Неговите светлинни лъчи преминават през растенията, но от каменните повърхности се отразяват.

Затова за лидара не представлява трудност да открие стени и основи от древни постройки.

Благодарение на това група археолози, състояща се от 18 човека, успяла да сканира джунглите от полуостров Ютакан и да открие почти 70 хиляди различни постройки на маите.

Освен това учените открили стотици километри пътища, които някога са съединявали древни градове и малки населени пунктове.

„Всички съоръжения са свързани и построени така сакаш са проектирани с наблюдения от космоса.“, казва Марчело Кануто, ръководител на екипа от учени.

Това потвърждава теорията за наследени от други, може би извънземни, цивилизации на неповторими умения и знания за урбанизацията.

В периода V – VIII векове на нашата ера на Ютакан са живели не по-малко от 11 милиона представители на тази народност, тоест на всеки километър са се падали по 120 жители.

Цивилизацията на маите е постигнала в строителството,  земеделието, комуникациите и други значително повече, отколкото се смяташе по-рано. 

Предишните археологически подходи, според автора на даденото изследване Марчело Кануто, могат да бъдат сревнени с търсене на сляпо.

В този случай лидарът е тези очи, които най-после придоби съвременната „късогледа археология“.

Но не всички археолози в света, запознали се с резултатите от изследванията на групата на Кануто, са съгласни с изводите му, макар че оценяват по достойнство това откритие. Критиците са твърдо убедени, че цивилизацията на маите е една от многото в и няма нищо извънземно или паранормално в техните вярвания.

Ето кратко обяснение как работи новата технология.

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.