Новини

Новолуние в Телец. Да преосмислим емоциите

Животът е забавил темпо и вероятно Вселената се опитва да ни подскаже, че не е време за състезания.

Как да играем със сетивата, умеем ли да се радваме на живота и да съхраним спечеленото – всичко това ще бъде тема на новолунието в Телец, което ще се състои на 23 април в  5:00 ч.

Време е да се върнем към земните удоволствия и по-конкретно към тези, които ни помагат да се свържем със себе си, да почувстваме тялото и чрез него да опознаем света.

Духът на Телеца е свързан с природата, с философията на наслаждаването и всички приятни неща.

Хубавата храна, нежното докосване и разбира се – жадуваният комфорт, са част от ежедневието на този знак. „Философия“ му обаче има една тънкост, която я отличава от рутинните задължения –  радостта от случващото се.

Новолунието в Телец ни дава възможност да преосмилим именно положителните емоции, които създаваме тук и сега.

Нека вдишаме дълбоко този необикновено чист въздух, да се отдадем поне за малко на светли мисли и да направим нещо приятно за себе си. А защо не и да се поглезим?

По традиция новолунието ни предлага възможност да подобрим определена сфери от живота. Използвайте времето за създаване на желания, свързани със зоната на Телеца и не забравяйте да предприемате действия в мечтаната посока. 

Грижата за тялото 

Макар и днешният свят да предлага различни практики и услиги за релаксация, често сме толкова посветени на целта, че забравяме да отдадем заслуженото на тялото.

Доказано е, че усещанията на физическо ниво ни зареждат емоционално и поради тази причина си струва да направите дори и малък жест.

Дали ще се наградите с топла вана или парче торта, няма никакво значение – важното е да релаксирате и да се усмихвате.

Използвайте новолунието, за да преосмислите връзката си с тялото и нека това бъде чрез удоволствията, които Телецът познава и дълбоко уважава. 

Великата красота 

С управител Венера, Телецът има вродено отношение към красотата – от богатството на природата до стойността на скъпите вещи и изкуството.

Нека се свържем с тази красота, така  както самите ние я чувстваме. Сега е моментът да помислим какво е значимо за нас – искаме ли да притежаваме и как задържаме това, което имаме.

Да останем в настоящето и да запазим пейзажа пред очите си – без значение дали го виждаме през прозорец или в нечий шедьовър. 

Сила и устойчивост 

Всички знаем, че макар и със свое темпо Телецът винаги стига до финала. „Бързам бавно“ е подходяща метафора за земния знак, който с постоянство и усилие постига своето във всяка ситуация.

Новолунието е подходящ момент да визуализирате начинанията, в които искате да бъдете по-постоянни и упорити.

Ако чувствате, че по начало това качество ви липсва, сега е моментът да пожелаете да бъде част от вас и да ви подкрепя в дългия път. 

Подсигуряването на спокойствие 

Вторият знак от зодиакалния кръг има задчата да трупа енергия и материални ценности, така че да бъде сигурен и стабилен.

Пожелайте си умението да печелите, да имате по-добър доход и да можете да запазите и надграждате спечеленото.

И все пак, не се вкопчвайте твърде много в материята – опитайте се да задържите това, с което се свързвате, наслаждавайте му се и го споделяйте с останалите. 

Александра Иванчева