България

Очаквам много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!

„Очаквам да много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!“

С тези гневни реплики приключва интервюто на председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски пред журналистката Миролюба Бенатова.

Видно от кадрите, генералът си изпуска нервите и прекратява неочаквано разговора.

Интервюто е излъчено по TV1

„Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно – небивалици. До такава степен, че направо… Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим – за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща!“ – заяви Мутафчийски.

Говорите глупости. Обезценявате толкова труд – обръща се той към Бенатова.

Един град с доктори беше заразен в Испания, това са 30 600 души. Ние сме държавата с най-малко лекари на глава на населението, категоричен е генералът. 

Какво предлагате да се случи с пациенти с Ковид, като ги изпишем: да отидат на палатков лагер? отговаря генералът на въпроса дали са се допускали грешки в организацията при налагане на карантина. 

При 2069 доказани случая, все още успяваме да ги проследим. На това ли викате скапана система – обръща се началникът на НОЩ към Бенатова.

Няма пробойна в системата, твърди още Мутафчийски 

Пробойните в здравната система, изискването за тестване преди планови операции и изчисляването на пика на заболеваемост бяха основните въпроси, на които началникът на НОЩ трябваше да отговори и това явно не му хареса.

Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости, обърна се той към журналистката.

Видеото е качено в мрежата и се открива лесно. вкл в Youtube