Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ОГРОМНА СТРУЯ ДИМ Е ЗАБЕЛЯЗАНА НА МАРС?

Огромна струя дим е забелязана на Марс. Това твърдят от популярния канал за видеообмен Secureteam. Нейната дължина е над 2000 километра, а източникът й е вулканът Arsia Mons Caldera. Снимките са направени от Европейската космическа агенция.

Arsia Mons е най-южният от три вулкана, разположени до екватора на планетата. На северозапад се намира Olympus Mons, който е най-високият и масивен вулкан в Слънчевата система.

Тезата на НАСА

По официални данни на НАСА и другите космически агенции на Марс няма вулканична активност през последните 50 милиона години.

Твърди се, че американската космическа агенция прикрива случилото се, тъй като в снимки от същата дата не се вижда подобен облак от дим да се разпростира над Марс.

Кадрите са направени от VMC камера, следяща планетата от сателит, който принадлежи на Европейската космическа агенция. Кадрите от сателита са общодостъпни.(вижте видеото след статията)

Възможно е това да е и следствие от сблъсък с метеорит.

Кадрите покриват времевия период от 24 септември до 10 октомври. Това означава, че облакът дим се разпростира над Марс вече седмици. Подобно нещо веднага би се видяло на кадри.

Възможно ли е НАСА или ЕКА да преработват публично достъпните данни относно събитията, които стават на Марс? Отговорът на конспиративните теоретици е – да.

Това се случва след поредица от мистериозни наблюдения около Червената планета като неиндетифицирани обекти в атмосферата й.

Твърди се от различни научни издания и таблоиди и за неизвестни конструкции в различни части на нейната повърхност.

Фантастична теория

Една от най-налудничавите теории е, че напреднала цивилизация изгражда нова атмосфера и електромагнитен щит около планетата.

Ако кадрите са истински, това би била най-голямата космическа новина за всички времена.

Secureteam10

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.

Коментари (1)

  1. Нещо се е взривило и на Луната, така че ни чакат интересни /дано не са страшни / дни.

Коментарите са заторени