Тайни и загадки

Операция „Висок скок“. Подземната империя, която уплаши Америка

Все още са загадка всички дейности

проведени на Антарктида.Това е мястото, от което всички научни дейности със специален характер са засекретени. Но защо е всичко това?

Дали американските военни, както и други правителства знаят за структури и пирамиди под леда или може би са наясно, че там има някакъв вид древна цивилизация, замръзнала под леда на Антарктида?

Ако нацистите

действително са търсели извънземна технология, възможно ли е всъщност да са я открили?

И може ли американските военни да са се натъкнали на тази могъща технология години по-късно, по време на операция „Висок скок”.

Операция „Висок скок“ разгърнала 4700 войници, 13 кораба, един самолетоносач и няколко хидроплана в Антарктида.

Въпреки, че правителството

е отричало по това време, по-късно ще стане известно, че една от целите на операцията е била разширяване на суверенитета на САЩ над най-големите използваеми зони на континента Антарктида.

Военният флот на САЩ изпраща след това основно флотилия от въоръжени кораби към Антарктида. По време на операция „Висок скок”, се разпространяват истории, които са били доста странни, идвайки от тази експедиция, която приключва доста по-рано.

Имало е разкази на очевидци

за плавателни съдове, излизащи от водата около корабите и летящи апарати от типа „летяща чиния”. Чиниите са излизали от водата и са стреляли с някакъв лъч, буквално разрязващ корабите наполовина

Изследователите на тези хипотези вярват, че доказателство за извънземно присъствие в Антарктида би могло да се намери в праисторическо езеро, погребано под три километра лед.

Езерото Восток, Антарктида

---

С водна площ 12 500 квадратни километра, това е досега най-голямото от всичките приблизително 400 континентални езера, покрити напълно с лед.

През 2001 година,

пилоти събиращи данни, са регистрирали необичайни и екстремни аномалии в магнитното поле в югоизточния край на езерото.

Разпростирайки се на забележителните 105 на 75 километра, аномалната зона е излъчвала необикновено високо ниво на магнитна енергия.

Тази аномалия грубо е била с диаметър 80 километра и е била нещо, което би било съизмеримо с магнитното поле, генерирано от един град.

Установени са магнитни аномалии,

които всъщност са се преливали от едно място на друго, движели са се. Крайно рядко и изключително необичайно.

Учените не са в състояние да определят, какво причинява тези аномалии. Това е напълно необяснимо. И разбира се, че това е породило възникване на теории, че може би тук има нещо друго.

Може би е НЛО, някаква извънземна база, може би дори останките на изгубена цивилизация. НСА прекрати всякакви по-нататъшни изследвания и това почти стана забранена зона.

Восток не е единственото място

с ограничен външен достъп. Седем различни страни разполагат с територии в Антарктида, която остава все още едно от местата с най-ограничен достъп в света.

Там има 68 международни бази, много от които изискват допуск или специално разрешение за посещение.

Те не са обслужвани само от учени, а също и от военен персонал. Но защо са всички тези ограничения?

НП/2022