Новини

Опропастен свят и как руснаците останаха с пръст в устата

Германците са изучили много внимателно получени документи от секретна експедиция в Тибет и са успели да се възползват от знанията в тях.

Основното обвинение на крититиците срещу историците е в подправянето на фактите около края на Третия райх и съдбата на Фюрера.

Но ето какво изплува от архивите

На основа на данни от съветското разузнаване, писателят Леонид Ивашов доказва, че през пролетта 1945 г. Адолф Хитлер не е бил намерен в Берлин. Фюрерът е избягал в подземните градове в „Земята на кралица Мод“.

Бившият ръководител на Главна дирекция Международно военно сътрудничество на Министерството на отбраната на СССР, генерал-полковник Леонид Ивашов пише книгата „Опропастен свят“.

„Във връзка с 35-годишнината от победата над фашизма, директорът на Музея на въоръжените сили на СССР ме помоли в качеството ми на секретар на министерството да попитам министъра на отбраната Дмитрий Устинов да се разреши черепите на Ева Браун и Хитлер, които се съхраняват в мазето на музея да бъдат изложени.

Устинов замълча, запали цигара и каза: „Няма да ги излагаме. Това не са техните черепи.“ Тогава си помислих, защо държим някакъв друг череп, къде са истинските? Отговорът беше намерен при изучаването на архива.“

От документите се оказа,

че докладът за самоубийството на Хитлер, се изготвя набързо. Нашето контраразузнаване и лекарите от пета армия, стигат до това заключение без никакъв анализ и задълбочени изследвания.

Бързали да зарадват Сталин. Но още през юни 1945 г. се появяват съмнения в чуждите разузнавания.

Проучването на изгорените трупове показва, че мъжът има един тестис. А при разпита на доктор Вернер Хаас той твърди, че при последния преглед на Хитлер през месец март 1945 г., свързан с възпаление на десния бъбрек, и двата тестиса са на мястото си.

По това време

разузнаването вече се е заело с дешифрирането и изучаването на огромно количество пленени документи на Третия райх.

И е започнало да се изяснява къде може да е изчезнал лидерът на нацистите.

Още през 1938-1939 година разузнавачите, работили с германците и по-конкретно, бъдещият академик Савелиев са докладвали, че в Германия активно се интересуват от документите събирани в Тибет.

И дори предлагат съвместни изследвания. Савелиев казва, че те са открили вътрешната кухина на Земята, където има всички условия за живот. И че сега там се изгражда нова Германия.

Наистина, през януари 1939 г. транспортният кораб „Швабия“, оборудван с два хидроплана „Дорние“ е изследвал Антарктида.

А през януари 1943 г.

по време на съвещание на елита на Райха адмирал Карл Дьониц тържествено заявил: „Немският подводен флот е горд със създаването на непрестъпна крепост на Фюрера на другия край на света.“

Какво  е имал предвид Дьониц с такова високопарно изявление, особено подчертавайки ролята на немските подводници, а не на транспортния кораб „Швабия“?

През 1945 г. съветското разузнаване

изяснява, че по време на войната е създадена група от 150 най-добри немски подводници, наречена „Специален конвой на фюрера за плаване за Мисия в Южните морета“.

Групировката функционално се разделя на група за транспорт на стоки и пътници в района на Земя кралица Мод и група за превеждане във вътрешността на Земята.

На 11 юни 1945 г. офицери от

контраразузнаването на Съвестския съюз СМЕРШ са открили в сградата на Генералния щаб на германския флот лоцмански карти.

Те са редназначени за капитаните на подводници от втората група за преминаване в дълбините на Земята.

Картите са отпечатани в концентрационния лагер Дахау през януари 1944 г. Това се прави в пълната секретност на съдържащата се информация,. А всички лица, участващи в изготвянето им са убити.

Опропастен свят/Леонид Ивашов