Новини

Оръдието на Дявола се казва Грета и заплашва устоите на цивилизацията

Д-р Илия Илиев

В горните етажи на властта знаещите са заменени с назнайващи, мислещите с вярващи

Обозначената като знаменосец на екологичния активизъм Грета Тунберг вече е с международната награда „За достоен начин на живот” за 2019 г.

Съвсем спря да ходи на училище, обикаля по белия свят за участие в протести срещу климатичните промени. Между две пътувания клечи пред шведския парламент и ръчка за същото.

В САЩ зелената и ЛГБТ-йската лудости са с по-дълга традиция, истерията е с няколко октави нагоре, организира се от кандидатката за президентка на демократите Aлeкcaндрия Oкacиo-Кoртec в „Нов зелен курс”.

Лудетините не протестират само срещу нивото на СО2 и затоплянето с повече от 1,5 градуса, сърби ги нетърпимо и на други места.

Нахъсани са да спасяват планетата от всичко, от крави и въглеводороди

И от хетеросексуални бели мъже, и от мнозинства различни. Хората им пречат да ощастливят човечеството. За политика иде реч, вече не го и крият. Спасението от всички злини си го представят като унищожение на наличните политическа и икономическа системи.

Двете боркини със здравия разум и последователките им не знаят, че са в схемата на ранния комунизъм, троцкизма, болшевизма и маоизма: световна революция; унищожаване на частната собственост и нейните притежатели; отричане и срутване на „стария свят”; който е бил нищо, да стане всичко; мир на колибите, война на дворците; свобода, братство, равенство и тям подобни разрушителни заблуди измами, щуротии и налудности.

Това им е Манифестът: „Климатичната криза е криза и на човешките права и политическата воля… захранвана от кoлoниaлнaтa, рacиcткa и пaтриaрхaлнa cиcтeмa нa угнeтявaнe… трябвa дa я дeмoнтирaмe…”

Предвиждат забрана на говеждото месо и авиацията

100-прoцeнтoвa зeлeнa eнeргeтикa, гaрaнтирaн дocтaтъчeн зa живoт дoхoд зa тeзи, кoитo „нe мoгaт или нe иcкaт дa рaбoтят”?!

Звучи идиотско, но обединената общност от малобройни групички еко-право-джендър-и прочие защитници се надява на технологията, известна като „Прозореца на Овертон”.

Коварна и доста ефективна в ерата на телевизията и интернет манипулативна техника. Ползва се особено активно в търговията за налагане на продукти на пазара и особено в политиката за целеви промени на настроенията и нагласите в обществото.

Нещо напълно неприемливо за хората в началото на операцията на няколко стъпки се завъртва в медиите и мрежата, докато отначало се приеме за все пак възможно в някаква степен, после за приемливо донякъде, накрая да стане дори силно желателно.

Както се стигна до масовата употреба на наркотици и медикаменти с опиати, само с плацебо ефект или направо вредни; до операции за щяло и нещяло; безполезни хранителни добавки, всякакви Е-та в храните, напитки с огромни количества захар или сол и т. н.

Чрез този „прозорец” се формират „образи на врага”

налагат се нефелни персони и цели типажи в управлението, прокарват се или обезсилват политики, закони и правила. Колкото всичко това да е невярно, измамно, вредно и дори налудничаво в началото, се инсталира в главите на хората като нужно.

Крайно опасното за християнска Европа нахлуване на емигранти под формата на „бежанци”

После на остро необходима квалифицирана работна ръка, накрая като златна възможност за европейците с чувство за вина да обгрижват горките малцинства независимо от наличната сред тях неблагодарност, враждебност и криминална настройка.

По тази схема се провеждат импийчмънтът на Доналд Тръмп, руската и китайска опасности, Ония ценности.

Както и образите на светици и праведници като Тунберг и подобни. При цялата очевидност, че тя е напълно неграмотна във всяка област на знанието, не само в екологията и климатологията. За хората в средна и нагоре възраст това е ясно, за по-младите не е. Вижда се и при модела на ЛГБТ пропагандата.

Според британската YouGov през 2015 г. само 46% от младежите в групата 18-24 г. се определят като хетеросексуални, а сред възрастните британци те са 88%. Така изглежда промяната на възгледите на социума и на индивидите чрез „прозореца на Овертон”.

Разумът заспива, идва часът на демоните. По горните етажи на властта в големите и малките като нас „демокрации” знаещите са заменени с назнайващи, мислещите с вярващи, будните със сънуващи.

Гретите се презентират чрез срещи с висши политици, поучават в ООН и други представителни форуми, получават престижни награди, издават книги, на ръце ги внасят в политиката.

Нестандартна ориентация се представя за стандартна

Женоподобни мъжлета превземат киното и телевизиите, нагли женички ръмжат заплашително срещу всичко мъжко.

По данни от САЩ склонните към хомосексуализъм и други форми на маргинално поведение са много повече сред децата, възпитавани от еднополови двойки или само от майка.

Натискът върху най-уязвимите – децата – е всестранен, организираните малцинства ги атакуват безмилостно чрез разноцветни клипчета и книжици, населени с изроди холивудщини, гейпаради, с минали „под дъгата” певци, спортисти и актьори. В млада възраст психиката по-лесно се гъне и чупи.

Особено извън здраво семейство или с родители 1 и 2. Унищожаване на семейството им е главната цел.

През 1562 г. фламандският живописец Питер Брьогел Селски рисува няколко стряскащи картини, показващи ужаса да живееш в Ниската земя и въобще в Европа. Безкрайни войни – колониални, граждански, религиозни -, съпроводени от масови убийства на мирно население, грабежи, палежи, отчайваща мизерия.

Епидемии и глад косят измъчени люде, неспирно горят клади, хора ядат корени и жълъди, потънали в неопределеност за бъдещето и сковаващ страх.

В „Триумфът на Смъртта” армия от скелети щурмува Земята на фона на безплоден пейзаж с преобладаващ червено-кафява палитра. Безносата върху кльощав червен кон коси наред млади и стари, бедни и богати.

Повечето са се смирили със съдбата, някои се съпротивляват, само двама влюбени не забелязват предстоящото и за тях. И днес имаме война, хибридна в Европа, гореща в страни от Азия и Африка.

Според официалната информация: В британския Ростерхем за 16 години пакистанци са изнасилили 1400 малолетни момичета.

В Телфорд, където в продължение на десет години са изнасилени 1000 момичета, като предпочитанията на престъпниците били към 11-годишни симпатични англичанки.

Медиите настояват да не се споменава „неполиткоректно” националната принадлежност на престъпниците. В съда те обвиняват жертвите си в „бял расизъм”. Във Франция мълчат зачестите нападения на лица от едни малцинства върху катедрали и синагоги.

Брьогел в размисъл за трагичната съдба на съвременниците рисува и фантасмагоричната”Безумната Грета”, преди една година изложена във Виена.

Символично название, така през 15 в. фламандците нарекли огромно стенобитно оръдие, а другаде – „големият червен дявал”. На втори план е изобразена вещица с женско тяло и мъжка глава, от ануса на двуполовото същество излизат материи, които безумни нещастници взимат за жълтици, тъпчат се и трепят за тях.

Сюрреалистичната картина се допълва от човекоядни чудовища и адски изчадия, излизащи от зиналата паст на Дявола.

Символизиращи хорските пороци, хаоса и жестокостта на времето. Централният образ, Грета, във Фландрия наричана още „Лудата Мег”, се е устремила към пъкъла с шпага в ръка, за да придобие оттам съдинки, черпаци и преди всичко един от тиганите, на които там пържат грешниците.

Не я плаши преизподнята, тя отива в нея от адския живот отгоре. Чрез художествения синтез на големия майстор фантастичното носи остро усещане за реалност.

През XX в. Смъртта коси десетки милиони невинни люде в Европа, Азия и Африка по времето на военния комунизъм, национал-социализма и маоистката „Културна революция”. Американецът Джон Голдберг в „Либералният фашизъм.

История на левите сили от Мусолини до Обама”. през 2012 г. пише:„американският либерализъм, фактически се гради върху фундамента на фашизма и всъщност е една от неговите прояви.

Грета Тунберг здраво е наложена през „прозореца” за предводителка на „зелената лудост”, но и като символ на разните други малцинствени групи за натиск – защитници на всевъзможни права, политкоректници, джендъристи и глобалисти.

Знакови са и установените u диагнози: „аутистична психопатия” по Аспергер, обсесивно-компулсивно разстройство.

Толерантността в тяхното разбиране е сигурен път към тоталитаризъм, ясно прозира в публичните им изяви и прилаганите методи за действие. ЛГБТ-йщината им е своеобразен бунт срещу Бога и Природата.

Откриваме това и в изявите на нашенската колективна Грета. Не търпят опоненти и критични позиции, бягат от публични спорове и открити обсъждания.

Общуват основно със себеподобни соросоиди и грантаджии, събират за аудитория само либерално вярващи и истерично подкрепящи.

Тропат с крака и юмручета, крещят при случай и чакат външни сили да им набутат цялата власт в страната, за да се разгърнат по тоталитарна рецепта.

Всепозволеността винаги се следва от преследвания, забрани и наказания. И пържене на грешници.

източник