Новини

ОРЪЖИЕ ЛИ СА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ ИМУННАТА НИ СИСТЕМА?

Някои научни изследвания са трудни за игнориране. Как да се пренебрегне подкрепеното с факти твърдение, че ваксините могат да предизвикат дълъг списък с автоимунни заболявания?

Какво ще отговорим на опасенията относно вредните и токсични метали, каквито са някои съставки на ваксините?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Кои са по-податливи и кои индивиди са изложени на по-голям риск – ваксинираните или неваксинираните?

Като добавим и че имунологията е един от най-слабо изучените дялове на медицината, въпросите стават още повече.

Какво представлява автоимунитетът?

Автоимунно заболяване е всяка болест, която се получава вследствие на анормална имунна реакция.

Тогава организмът започва да напада собствените си компоненти, защото ги преценява като чужди. Така вместо антитела, в нас започват да воюват автоантитела.

Ако те нападнат миелиновата обвивка около двигателните неврони, например, нервните импулси спират да протичат правилно, мускулите започват да предизвикват спазми и координацията се проваля – резултатът е множествена склероза.

Ако автоантителата погрешно се фокусират върху ставната тъкан, резултатът е ревматоиден артрит.

Ако се насочат към Лангерхансовите острови в панкреаса – Диабет тип 1. Списъкът с примери е дълъг.

Към автоимунните заболявания спадат ревматоиден артрит, множествена склероза, болест на Хашимото, синдром на Бехчет, синдром на Хайнц, псориазис, псориатичен артрит, гломерулонефрит, лупус, гноен хидарденит (Hidradenitis Supurativa), Базедова болест, автоимунен хепатит, редица кожни заболявания и други.

През целия ни живот имунната система се движи по фината линия между запазването на нормалните имунни реакции и развитието на автоимунни заболявания.

Здравата имунна система няма проблем с неутрализирането на автоантигените. Когато се нарушава процеса на автоимунитета, следва срив в регулирането на имунната система, което води до възникване на автоимунно заболяване.

Ваксинирането е именно това – вмешателство в процеса на автоимунизация. И докато официалното становище на медицината засега е в полза на ваксините, все повече се говори и за рисковете от тях.

Кой е „Бащата на Автоимунологията”?

Никой не би обвинил професор Йехуда Шоенфелд в некомпетентност. Медикът е прекарал повече от три десетилетия в изучаване на човешката имунна система . Буквално е на върха на своята професия.

Може да се каже, че е дори още по-високо, защото той е написал учебниците.

Мозайката от автоимунитет, автоантитела, диагностични критерии при автоимунните заболявания, инфекции и автоимунитет, рак и автоимунитет – това са крайъгълните камъни в съвременната медицинска практика.

Не е изненадващо, че Шоенфелд е наречен „Бащата на автоимунологията“. Изследванията му върху имунната система са се превърнали в източник на информация за широк спектър от заболявания. Те засягат от диабет, през колит, до множествена склероза.

Нещо странно се случва в света на имунологията напоследък и едно от доказателствата за това е, че именно професор Шоенфелд посочва ваксините като значителен фактор за нарастващата световна епидемия от автоимунни заболявания.

Всички ли сме под общ знаменател?

Законът в нашата страна е определил, че ваксините са задължителни за абсолютно всеки човек.

В някои от другите държави това е въпрос на избор. Но все още не е ясно защо в някои случаи ваксинирането е неуспешно или дори увреждащо, а в други то работи по план.

Изследване, проведено в рамките на цели 15 години и съсредоточило научната мощ на „Бащата на автоимунологията” и на негови световнопризнати колеги, извежда няколко типа хора, за които ваксините са по-скоро противопоказни.

Препоръката към тях е да не се подлагат на ваксиниране, защото то би могло да доведе до повече вреди, отколкото ползи.

Кои са тези, които не трябва да се ваксинират?

Обособени са 7 профила, за които е по-добре да разчитат на естествения си имунитет, вместо на създадения по фармацевтичен път.

– Хората, които са имали предишна автоимунна реакция в следствие на ваксина

– Всеки, който по каквато и да е било причина е имал проблем с автоимунитета

– Пациентите, проявили някаква форма на алергична реакция

– Всеки, който има в семейството си човек с автоимунно заболяване

– Хората с наличие на автоантитела в организма (откриват се чрез кръвни изследвания)

– Пушачите

– Хората с дефицит на витамин D

Какъв е изводът?

Екипът на професор Йехуда Шоенфелд обобщава резултатите от работата си по следния начин:

„Върховният съд в САЩ имунизира производителите на ваксини и не допуска дела, обвиняващи продуктите им за дефектни. Въпреки това има нужда от иновативни клинични проучвания.

Ваксините трябва да бъдат преразгледани и променени с цел подобряване на ефективността им и отстраняване на рисковете.”

Да преразгледаме ваксините? А какво да правим, докато резултатите от това преразглеждане станат ясни? Ако отговорът е да се молим на нас да ни се размине, то той не звучи никак научно.

greenmedinfo.com