Съзнание

Още за новолунието в Близнаци и какво ще ни донесе?

Новолунието в Близнаци на 3 юни ще стартира един 29-дневен лунен цикъл и ще ни даде нова енергия за идния месец, въпреки че тя ще може да бъде най-силно усетена през следващите 2 седмици.

Този цикъл ще достигне пика си с Пълнолунието в Стрелец на 16 и 17 юни. От 21 май сме в сезона на Близнаци с покровител Меркурий от същия ден.

Като въздушен знак Близнаци е социално и ментално ориентиран, а като подвижен знак е адаптивен и многообразен.

Подвижните знаци са последните от всеки сезон, което отразява променливата им природа и прехода от едно състояние към друго.

Енергията на Близнаци е любопитна, общителна, изразителна, информативна, дуалистична и интелигентна.

Знакът Близнаци е свързан със знанието, информацията, писането, промяната и гъвкавостта.

От негативна гледна точка знакът бива свързван с клюкарстването, повърхностното, непостоянното, двуличието, липсата на емоции и липсата на фокус.

Новолуние в твърд аспект с Юпитер в квадратура с Нептун

Юпитер в Стрелец е в квадратура с Нептун в Риби през повечето от 2019 година. Усетихме първата доза енергия от това съчетание през януари.

В средата на месеца ще усетим втората енергийна вълна, а последната ще премине в края на септември.

Тази енергия може да е вдъхновяваща и състрадателна. Експанзивни стремежи като учене или пътуване могат да бъдат подбудени от вяра, духовност или творчество.

Това може да е благоприятно са мистични преживявания, както и да е полезно за творчески стремежи като визуални изкуства, медия или музика.

Но тази квадратура може да отрази и предизвикателния потенциал на тази енергия. Може да сме нереалистични, прекалено идеалистични или объркани.

При пика на тази енергия, може да изпуснем определени детайли, на които е било нужно да обърнем внимание, както и да имаме по-голяма нужда да избягаме от света по-различни начини.

Венера тригон Плутон, Меркурий секстил Уран

По време на Новолунието Венера в Телец ще бъде в тригон Плутон в Козирог.

Това ще създаде енергия, благоприятна за позитивното изграждане на взаимоотношенията ни, ценностите ни, характера ни, или дори финансовото ни състояние.

Ако използваме енергията по правилен начин, това може ни се отрази по регенериращ начин, на едно по-дълбоко ниво.

Връзката ни с другите хора също ще се задълбочат. Меркурий, покровителят на това Новолуние, ще навлезе в Рак само ден и половина по-късно.

Това ще засили интуицията, креативността и оригиналността ни. Ще видим различни аспекти от живота ни по различен начин.

Така ще можем да превъзмогнем и раните от миналото, които преди това са били прекалено голямо предизвикателство за нас, възпрепятстващи ни да гледаме напред.

collective-evolution