Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Освободиха сина на Кадафи

Синът на полковник Муамар Кадафи, Сейф ал Ислям е бил пуснат на свобода от силите, контролиращи западните части на Либия, съобщи Skynews.

От ноември 2011 г. той бе държан в затвора от силите, които контролират град Зинта. Бригадата „Абу Бакр ал-Садик“ заяви, че Сейф ал Ислям е бил пуснат в петък, на „14 ден от месец Рамадан“. Освобождаването му е част от амнистия. Тя бе обявена от базирания в източната част на страната парламент.

Според местни източници, синът на починалия либийски диктатор, сега се намира при близките си в град Байда. Там се очаква да направи обръщение към нацията.

Сейф ал Ислям бе пленен от опозиционни бойци на баща му през ноември 2011 г. Тогава той се опитваше да избяга в Нигер. Синът на Муамар Кадафи бе осъден на смърт от съд в Триполи преди две години, и все още е в списъка на Международния съд на ООН, за престъпления срещу човечеството.

НП/ Фокус

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.