Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ОТ НАСА РАЗКАЗАХА КАК ИЗГЛЕЖДАТ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ

Интелигентни същества от други планети вече може да са посещавали Земята. Дали обаче хората умеем да ги разпознаваме?

Този въпрос си задава ученият от НАСА Силвано Коломбано. Той смята, че размерът на „нашествениците“ вероятно е екстремно малък, затова не можем да ги отразим.

Според него външният вид на извънземните съществено се различават от този на хората, които населяваме планетата.

Малки зелени човечета ли?

Суперинтелигентните извънземни вероятно разполагат с технология, каквато хората не могат дори да си представят. Тя им дава възможността да правят междугалактически космически пътувания.

Силвано Коломбано е ангажирам в програмата на НАСА за търсене на интелигентни извънземни форми на живот известна като SETI (Search for extraterrestrial intelligence).

В рамките на уъркшоп по темата, Коломбано обръща внимание на колегите си, че най-важната стъпка за тях в началото е една. Те трябва да разширят представите си за това как изглежда извънземната форма на живот.

„Просто искам да посоча факта, че интелектът, който намерим и който може да избере да намери нас (ако все още не е) вероятно изобщо няма да бъде организъм на базата на въглерода, каквито сме ние.“

Учените трябва да преразгледат всичките си представи, дори най-широко приетите, за това какви са извънземните. Последиците от това ще се отразят на цялостната представа за интелект от друга планета. От схващанията за височината му, до това как минава жизненият му цикъл.

Каква е извънземната технология?

„Имайте предвид, че технологичното развитие на нашата цивилизация е започнало едва преди около 10 000 години, а възходът му се случва през последните 500.

Тоест можем да предположим, че за нас е истински проблем да предвидим технологичната еволюция дори за следващите 100 години, да не говорим за 6 милиона по толкова.“

Коломбано също така е убеден, че не всеки знак за НЛО, който човечеството е долавял, може да се обясни или пък да бъде отречен.

Daily Mail

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2019/2020 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.