Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Откриха единствената в света подводна река. Ще останете изненадани къде

Британски екип обяви изенандващо научно откритие. То може да преобърне представата ни за историята, геологията и процесите на планетата такава каквато я познаваме.

Екипът от учени твърде, че е открил река, която е под водите на Черно море. Оказва се, че това засега е единствената подводна река в света.

Реката има има свои собствени параметри. Тя никак не е малка и се разполага в канал с дължина 30 километра.

Реката има ясно изразени брегове. Дълбочината на реката в Черно море достига 35 метра За сравнение съседното Азовско море е два или три пъти по-плитко.

Силата на потока на подводната река надвишава стандарта за пълноводна река. В сравнение с Темза, според британския екип, реката е стотина пъти по-бърза.

Още не е ясно, какво откритието ще даде на хората и как това уникално знание може да се използва в полза на човечеството.

Може би, както се надяват учените, ще разберем какво е ставало в геологичен план в региона на Черно море, че тази река е останала непокътната.

Има теория, например, която твърди за голямо бедствие станало преди хиляди години в района на нашето море.

Теорията е свързана с всемирния потоп и възхода на цивилизация, която не е така добре изучена.

Британските учени намекват за Варненско – Дуранкулашката цивилизация, определяна от наши автори като „Черноморската Атлантида“ и на доказана възраст над 8000 години.

Хората от тези цивилизации вярвали в задгробния живот. В некропола около Дуранкулшкото езеро са открити много сечива и съдове с храна, които поставяли край починалите за битието им отвъд.

Дуранкулашкият некропол е най-голямото, известно на науката такова праисторическо явление в света. А намереното злато в региона се определя като най-старото на земята.

НП/Езорейтер

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.