Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ОТКРИТ Е КРАТЕР ШИРОК 31 КM. „МЛАДИЯ ДРИАС“ ПРОГОВОРИ

На около 1000 метра под леден пласт в Гренландия е открит  кратер с диаметър 31 километра. Въпросите започват да засипват учените и отговорите са изненадващи.

Учените приемат това като доказателство, че метеорит с големина над един километър е ударил северните ледове преди повече от 12000 години.

Какво е това по времевата линия?

Откритието подкрепя теорията на изследователи, които смятат, че подобен катаклизъм е погубил изгубена цивилизация, предхождаща приетата от археолозите времева линия.

По думите на Кърт Кяер, изследовател от Националния датски исторически музей, „трябва да се върнем 40 мил. години назад, за да намерим кратер със същата големина. Това е наистина значимо събитие в историята на планетата ни.“

Според вече направените проучвания астероидът удря територия, позната като глетчера Хиавата в северозападната част на Гренландия.

Той се разбива с енергия, която се равнява на 47 мил. атомни бомби, спуснати над Хирошима.

Смята се, че тогава температурите падат необичайно много за първи път след края на последната ледникова епоха.

Това довежда до още по-суров климат на Земята, известен като период на „Младия Дриас“.

Теорията на Греъм Хенкок

Години преди тези открития Греъм Хенкок предлага теория за подобен катаклизъм. Според него това би обяснило предположенията за антична цивилизация, предхождаща египетската и шумерската с хиляди години.

Според Ханкок има вероятност прахът, изхвърлен от сблъсъка в атмосферата да е останал там в продължение на 1600 години преди покачването на температурите.

Впоследствие това може да е довело до разтапянето на огромни количества ледове и заради това да се е стигнало до  повишаването на нивата на океаните и моретата.

Тази представа за период от преди около 11,600 години съответства на предположенията на Платон за такъв, в който Атлантида е унищожена.

„Платон казва, че Атлантида е унищожена от големи наводнения и земетресения 9000 години преди Солон – атински държавник, живял около 600 години пр. Хр.

Това се равнява на 11600 – точно тогава, когато настъпва края на „Младия Дриас“. Как би могъл Платон да си измисли подобно нещо?“

gaia.com

 

Участвайте в кампанията по набиране на средства за новия сезон на телевизионните епизоди 2017/2018 година. Използвайте бутона Donate или посочената сметка в раздел “Подкрепи Новото познание”.

Научете повече за дарителската кампания и банковите сметки на проекта.