Тайни и загадки

Отново заговориха за гигантска извънземна станция в космоса

Това е фантастична новина от близо две години, но за тази астрономическа сензация днес знаят малцина и слуховете отново зажужаха в интернет.

Основната причина е, че няма преки доказателства за това удивително откритие.

И второ: даже при неоспорими факти по този въпрос – никой от академичните институции в света няма да незабавно да преразгледа съществуващите теории за произхода на Вселената.

Също на нашата Слънчева система и така нататък. Тоест на всичко, което „знаем и мислим“ за космоса и за съществуването в него на разумен живот. 

Историята със загадачната структура

Ето какво се случило през 2016 г.: астрономите, разглеждайки космоса през известния телескоп Кеплер (в търсене на екзопланети, на които има живот подобен на този на Земята), открили в съзвездието Лебед гигантски обект, който по параметри не приличал нито на звезда, нито на планета.

На фона на „тамошното Слънце“, под кодовото име Is-8462852, плувала някаква загадъчна структура с явно изкуствен произход.

При това този обект бил 20 пъти по-голям от нашия гигант Юпитер. Кой би могъл да създаде нещо подобно, изумили се астрономите?

Както предполагат независимите изследователи,  като американският физик-теоретик Фрийман Джон Дайсън, откритият обект може да бъде гигантска космическа електростанция създадена от някоя високоразвита цивилизация.

Не една, а две структури

Астрономите наскоро изясниха, че пред звездата Is-8462852 са преминали не една, а две такива загадъчни структури, като едната от тях е имала правилни форми.

А втората напомняла разрушил се и изоставен ръкотворен обект. Двете „станции“ се въртели около своето „Слънце“ в различни орбити нарушавайки законите на Кеплер. 

Ако приемем, че всичко това е така (въпреки цялото противодействие на този факт от страна на ортодоксалните учени), излиза, че преди много милиони години тези колосални енергийни системи вече са съществували.

Това означава, че във Вселената трябва да има супер-цивилизации, способни на  създаването на изкуствени планети и даже звезди. 

Това предположение би могло да обясни даже това защо дори нашата Слънчева система не е съвсем обичайна и е сякаш изкуствено създадена от някого, да речем, за някакъв невъобразим експеримент.

Ако има цивилизации, способни да създават планети и гигантски станции, то  напълно възможно е една от тях някога да е създала и нашия загадъчен „оазис“ във Вселената, Слънчевата система.

Конспиративни теории колкото искате по темата. Една от тях е, че не тази цивилизация не само е създала, но и да наблюдава  развитието на своето творение досега.

Earthsky.org