Тайни и загадки

Папата и най-приближеният му кръг може и да не знаят за машината

Папата и най-приближеният му кръг

може и да не знаят за секретното оръжие, но то съществува според десетки публикации.

Сред множеството истории, които са публикувани през годините за предполагаемите тайни на Ватикан е и информацията за устройство, наречено хроновизьор.

Това е устройство, което позволява да се наблюдава бъдещето и миналото.

Изследователи и конспиративни теоретици вярват, че съществуването на такава технология е една от най-строго пазените тайни от човечеството. 

Някои от тях дори твърдят, че устройството е изиграло

решаващо влияние, позволило на Ватикан сити да запази своята власт през годините.

На 2 май, 1972 г., италиански вестник шокира света, когато излиза със заглавие: „Най-накрая е изобретена машина за провиждане във времето“.

хроновизьор

Какво казват италианските медии?

Предполагаемото устройство е изобретено около 50-те години на миналия век от екип от учени начело с монаха-бенедиктинец Пелегрино Мария Ернети.

Журналистът Джон Чеймбърс дори твърди, че Ернети е използвал машината за пътешествия в миналото, за да документира разпятието на Христос по заповед на йерарсите на Ватикан.

Отец Пелегрино Мария Ернети е бенедиктински свещеник, учен и международен авторитет в областта на музиката.

Той обожавал преполифонията (древната музика) и всичко, което знаел за нея било само от ръкописните източници. Именно това го подтикнало към създаването на хроновизьора.

Началото на проекта

Еренети започва работа над устройството през 1952 г., когато е в електроакустичната лаборатория на отец Джемели в Католическия университет в Милано.

Изучавайки архаичната музика, отец Ернети открива нов принцип във физиката, който е свързан с музикалните честоти, хармоничния резонанс и връзката им с астралната плоскост.

Самият отец заявява,

че е успял да постави квантовата физика в служба на окултните изкуства и да създаде машина на времето и споделя, че с негова помощ е посетил Рим през 169 г.пр.н.е. и е станал свидетел на изпълнението на изгубената днес опера „Тиест”.

Отец Ернети твърди, че е използвал хроновизьора, за да се отправи в миналото и с очите си да види смъртта на Христос на кръста.

Хроновизьорът е относително малък обект, който е оборудван с множество антени и е съставен изцяло от благородни сплави.

Предполага се, че това са най-подробния план на хроновизьора
Предполага се, че това е план на хроновизьора

В края на 1993 г. Ернети и двама учени, работели над създаването на хроновизьора, са повикани да представят резултатите от своята работа във Ватикана пред четирима кардинали и научен комитет.

Разултатите от тази среща обаче така и не са разгласени

Много хора вярват, че т.нар. хроновизьор се намира някъде във Ватикана, скрит в една от многото тайни камери.

Въпреки това се разпространяват и други версии, които предполагат, че Ернети и екипът му решили доброволно да демонтират устройството, тъй като може да попадне в „неподходящи ръце“.

Интересното е, че малко преди смъртта си през април 1994 г., отец Ернети написал писмо, в което заявява, че устройството е реално и не е измислица, както мнозина твърдяли по това време.

Италиански блогъри и изследователи пишат, че католическата църква крие работещата машина на времето от останалия свят с цел предотвратяване на попадането й в неподходящи ръце.

НП/ по материали на италианските медии